Stiri

253

Precizări ale ANSVSA pe marginea declarațiilor unei salariate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pentru o corectă informare a opiniei publice, ca urmare a difuzării la postul de televiziune Digi24, în seara zilei de 28.04.2021, a unui material referitor la activitatea Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), precizăm că afirmațiile doamnei Cornelia Bilțiu-Dăncuș sunt neconforme cu realitatea și sunt menite să inducă în eroare mass media și opinia publică.

Activitatea anterioară a doamnei Cornelia Bilțiu-Dăncuș a făcut subiectul mai multor evaluări profesionale interne, instituția încercând să clarifice suspiciuni de implicare în alocarea de contracte preferențiale. 

Litigiile dintre ANSVSA și un angajat al instituției trebuie să urmeze căile legale și nu să presupună lansarea de acuzații fără acoperire în mass media. 

Ca un exemplu al faptului că afirmațiile doamnei Cornelia Bilțiu-Dăncuș sunt false, precizăm că nu a fost emis niciun act administrativ prin care doamna director Cornelia Bilțiu-Dăncuș să fi fost „transferată/mutată” la o instituție teritorială subordonată, aflată la o distanță de 200 de km, pentru o perioadă de 3 luni, așa cum, în mod fals, s-a afirmat în materialul filmat.

Mai mult, în raportul de control al Curții de Conturi a României se precizează textual: “persoana cu atribuții în domeniul în care s-au constatat deficiențe: doamna Cornelia Bilțiu-Dăncuș [..]”.

Așadar, demersul doamnei Cornelia Bilțiu-Dăncuș nu este nicidecum unul care vizează aflarea adevărului, ci este unul de inducere în eroare a presei și a opiniei publice în litigiul acesteia cu ANSVSA.

Ca urmare a afirmațiilor false, lansate în mod repetat, șeful direct al doamnei Cornelia Bilțiu-Dăncuș, vicepreședintele – subsecretar de stat, respsonsabil de domeniu, i-a solicitat acesteia explicații, în conformitate cu prevederile art.434 din Codul Administrativ, rugând-o să motiveze acest comportament.

Este regretabil că un funcționar public alege să facă în mod repetat afirmații neconforme cu realitatea, lucru interzis de legile în vigoare care reglementează activitatea funcționarilor publici.

Reiterăm hotărârea noastră de a urma căile legale în vigoare în orice litigiu și de a informa corect și complet mass media și opinia publică cu privire la activitatea ANSVSA. Serviciu Comunicare și Logistică Documentară

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2