Stiri

305

PPA: Semnale alarmă după relaxarea regulilor veterinare în Polonia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un grup de sindicate de afaceri poloneze a trimis o scrisoare deschisă ministrului polonez al Agriculturii Henryk Kowalczyk îndemnând să respingă un proiect de decret controversat. Conform acestui decret, regulile veterinare cu privire la PPA în Polonia sunt planificate să fie relaxate pentru fermele din curte care dețin până la 10 porci, informează PigProgress.

Probleme de siguranta

Fermele din gospodării vor primi o scutire de a așeza covorașe dezinfectante la intrarea și ieșirile din casele de porci. De asemenea, nu mai este obligatorie să întocmească un inventar al porcilor lor și să țină o evidență a transportului și a personalului care intră în fermă. Fermierii din curte au susținut de mult aceste schimbări. Ei ar putea ajuta câteva mii de turme din toată țara, a estimat Ministerul.

Cu toate acestea, autorii scrisorii, semnate de asociația poloneză a producătorilor de porci Polpig, asociația poloneză a crescătorilor de porci Polsus și asociația poloneză a cărnii, avertizează că noua reformă ar putea distruge întregul progres înregistrat de țară în ultimii nouă ani. în lupta împotriva pestei porcine africane (PPA).

„Nerespectarea regulilor de bază de biosecuritate în segmentul fermei din curte la scara propusă și sfera teritorială este nejustificată. Măsurile de biosecuritate la fermele de porci sunt importante, indiferent de mărimea efectivului”, au spus autorii.

Aici puteți găsi cele mai recente informații despre virusul pestei porcine africane și ce puteți face pentru a împiedica ASF să intre în ferma dumneavoastră. Află mai multe…

Toate fermele sunt în aceeași barcă

„În opinia noastră, este mult prea devreme pentru a aboli elemente semnificative de biosecuritate la fermele individuale”, a declarat un purtător de cuvânt al uneia dintre asociațiile din industrie pentru publicația locală de știri Agripolska.

El a explicat că un focar de PPA la o fermă din curte ar atrage mari probleme pentru toți fermierii aflați în apropiere.

Mai mult, reglementările existente nu oferă compensații fermierilor care respectă cu strictețe regulile veterinare și trebuie să aloce investiții masive pentru menținerea biosecurității. Fermierii industriali cred că acest lucru este nedrept.

„Abandonarea controlului veterinar complet al efectivelor mici va face investigațiile epizootice mai dificile și va complica semnificativ eforturile care vizează prevenirea noilor focare de PPA”, au spus autorii.

Industria este într-o stare gravă

Ministerul Agriculturii polonez încearcă să combată scăderea continuă a populației de porci. Se estimează că la începutul anului 2023 numărul de porci din Polonia a scăzut la 9,6 milioane de capete, cel mai mic număr din anii 1950.

Janusz Piechociński, fost viceprim-ministru și ministru al Economiei, a declarat că abatoarele mici și mijlocii din întreaga țară au suspendat masiv operațiunile din cauza problemelor din industria porcilor.

El a estimat că situația continuă să se deterioreze, deoarece rata zilnică de sacrificare în Polonia este acum de 40.000 de capete, față de 75.000 de capete anul trecut.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2