Stiri

215

PPA se extinde și în Italia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dacă virusul PPA din Italia urmează modelul altor focare din altă parte din Europa, este probabil ca mistreți mai pozitivi să fie găsiți în jurul Romei în zilele următoare, relatează PigProgress.

Lângă Roma

Un prim caz de pestă porcină africană (PPA) a fost detectat pe 4 mai la un mistreț de la periferia capitalei Italiei, Roma. Descoperirea marchează un nou capitol în răspândirea virusului în Italia, care a început în ianuarie anul acesta.

Noul caz a fost găsit într-un parc natural din aglomerația Roma, la 5 km atât de centrul Romei, cât și de Vatican. Într-un raport al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE), se explică modul în care animalul a fost găsit într-o „stare pre-agonica”, motiv pentru care a fost ucis.

400 km sud de Genova

Noul caz este situat, în zbor, la aproximativ 400 km sud-est de clusterul din nordul Italiei, chiar la nord de orașul Genova. În perioada ianuarie-mai 2022, în această zonă au fost găsite 113 carcase de mistreți infectați.

Viteza de răspândire este relativ atipică pentru Europa, având în vedere că aproximativ 1 carcasă nouă infectată este găsită în fiecare zi. Nici zona nu pare să crească foarte puternic.

Se așteaptă mai mulți mistreți infectați

Până acum, nu este clar cum a apărut virusul la periferia Romei și dacă tulpina virusului este identică cu cea găsită în nordul Italiei.

Dacă virusul PPA din Italia urmează modelul altor focare din altă parte din Europa, atunci este probabil ca în zilele următoare să fie găsiți mai mulți mistreți pozitivi în jurul Romei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2