Stiri

254

PPA se extinde în Germania: Primul caz la o fermă din Saxonia Inferioară

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Poate că era doar o chestiune de timp, primul caz de pestă porcină africană a fost confirmat pe 2 iulie la o fermă de porci din Saxonia Inferioară, Germania, landul numărul 1 în producția de porci din țară.

Un focar periculos

Focarul a fost descoperit la o fermă cu 280 de scroafe și aproximativ 1.500 de purcei, potrivit autorităților din Saxonia Inferioară. Ferma este situată în sudul districtului Emsland, care se află la aproximativ 20 km de granița cu Țările de Jos.

Focarul a fost suspectat încă din noaptea de vineri, 1 iulie, și a fost confirmat de laboratorul german de referință Friedich-Loeffler-Institut (FLI) în cursul zilei de sâmbătă, 2 iulie. Toate animalele din fermă vor fi eutanasiate, iar potențialele ferme de contact. vor fi de asemenea investigate.

296 de ferme în vecinătate

Nu se știe cum a intrat virusul în fermă. Pe o rază de 10 km în jurul fermei, există alte 296 de ferme cu în total aproximativ 195.000 de porci, potrivit autorităților din Saxonia Inferioară. În această zonă centrală, transportul porcilor este interzis.

„Lovitură emoțională dură”

Barbara Otte-Kinast, ministrul agriculturii pentru statul german Saxonia Inferioară, a declarat: „Din păcate, a fost doar o chestiune de timp până când pesta porcină să ajungă în Saxonia Inferioară. Aceasta este o grea lovitură emoțională pentru crescătorii de porci din țara noastră.

Cu toate acestea, ne-am pregătit intens pentru un posibil focar în ultimii ani. Cel mai important obiectiv al nostru acum este să prevenim răspândirea în continuare, astfel încât să nu experimentăm un incendiu de vegetație.”

Al șaselea focar de PPA la o fermă germană

Este al 6-lea focar de PPA la o fermă germană de când virusul a intrat în țară în septembrie 2020. Virusul este o problemă mai ales la populația de mistreți din Germania de Est, în statele apropiate graniței cu Polonia.

La sfârșitul lunii mai, o fermă în aer liber s-a confruntat cu un focar de PPA în Baden-Württemberg, aproape de granița cu Franța. Până acum, nu au mai fost semnalate focare acolo.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2