Stiri

198

PPA Germania: Echilibru fragil la frontieră

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Germania speră că nu vor exista mai multe puncte fierbinți ale virusului pestei porcine africane decât cele actuale , informeaza PigProgress.

Țara continua sa construiasca un gard permanent, la granita cu Polonia, pentru a menține virusul în afară. Odată cu creșterea presiunii bolilor în lunile de iarnă, aceasta este o cursă contra cronometru.

Cu puțin peste o săptămână în urmă, întreaga industrie a porcilor din Germania și-a ținut respirația. În apropierea orașului Potsdam, în sud-vestul capitalei Berlin, a fost găsită o carcasă suspectă de mistreț.

Pentru a fi sigur că acesta a fost un caz de Pesta Porcină Africană (ASF), laboratorul de stat din Brandenburg a trimis carcasa la laboratorul național de referință de la Friedrich-Loeffler-Institut (FLI).

În situațiile anterioare, notificările timpurii ale laboratorului de stat din Brandenburg au fost întotdeauna corecte, așa că nu exista niciun motiv să credem că aceasta ar fi o alarmă falsă.

Cu toate acestea, rezultatul „negativ” a fost o veste pozitivă de data aceasta și, în dimineața zilei de marti 19 ianuarie. Pe de altă parte, pesta porcină africană nu a fost eliminată din țară, fapt care îi face pe germani să fie pe cât de precauți, pe atât de nerăbtători, în privința revenirii pieței.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2