Stiri

331

PPA a ajuns și în Grecia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress informează că virusul pestei porcine africane (ASFv) și-a făcut intrarea în populația de mistreți din Grecia. Un mistreț mort a fost confirmat pozitiv pentru PPA, după cum au anunțat autoritățile sanitar-veterinare elene.

Mistretul a fost găsit în apropierea orașului Neo Petritsi, în regiunea Macedonia Centrală. Locul este o zonă muntoasă, și este situat la aproximativ 7 km în zbor de la granița cu Bulgaria. În acea țară, PPA a fost o problemă cunoscută printre, de ex. populaţia de mistreţi de câţiva ani.

Chiar dacă este prima dată când virusul este găsit în populația de mistreți din Grecia, nu este prima dată când virusul este găsit în Grecia. În urmă cu aproape 3 ani, la începutul lunii februarie 2020, virusul a fost detectat într-o fermă din curte din Grecia, în ceea ce s-a dovedit a fi o infecție unică.

Acest lucru s-a întâmplat în apropierea orașului Serres – situat tot în Macedonia Centrală, la aproximativ 40 km sud de descoperirea actuală. Ferma respectivă avea 32 de porci dintre care 1 a fost testat pozitiv.

Grecia este o țară importatoare de carne de porc și produce aproximativ o treime din consumul intern de carne de porc.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2