Stiri

200

PPA a ajuns la granița Statelor Unite

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit PigProgress, Statele Unite vor trebui să se regionalizeze rapid în cazul în care virusul Pestei Porcine Africane (ASF) ar sari din Republica Dominicană, acolo unde deja evoluează maladia, pe insula vecină Puerto Rico, teritoriu al USA în Caraibe.

Exporturile de carne de porc ale Americii, în pericol

Conform reglementărilor OIE actuale, ar însemna că țările terțe ar putea bloca importurile de carne de porc din întreaga SUA.

Acest lucru a fost explicat de Rosemary Sifford, DVM, administrator la Serviciul de inspecție pentru sănătatea animalelor și plantelor (APHIS), care face parte din Departamentul Agriculturii din SUA, într-un webinar special despre tema Pestei Porcine Africane, marți seara.

Seminarul web, organizat de National Pork Board, a fost intitulat „Ce înseamnă ASF în Republica Dominicană pentru producătorii de carne de porc din SUA”. Dr. Sifford a abordat diverse probleme legate de virusul care a apărut în emisfera vestică pentru prima dată în 40 de ani și a explicat modul în care SUA s-au implicat în detectarea virusului.

Puerto Rico este un teritoriu SUA

În ciuda faptului că nu este un stat american, Puerto Rico este un teritoriu al Statelor Unite. Insula, cu 3,3 milioane de locuitori, este situată la 115 km est de Republica Dominicană.

Dr. Sifford a făcut referire la reglementările Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE). Ea a spus, „OIE nu face distincție între țări / teritorii în ceea ce privește statutul ASF.

Dacă ar exista o detectare în Puerto Rico - sau pe un alt teritoriu sau stat comun al SUA - am lucra rapid la regionalizare. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar trebui să avem la dispoziție toată documentația pentru a arăta rapid protecția continentului american. Ar trebui să regionalizăm cât mai mult comerț posibil. ”

În America, politicile de regionalizare au fost deja discutate

Regionalizarea nu este adesea atât de simplă de realizat pe cât pare. Când ASF a izbucnit în estul Germaniei, țara a muncit din greu pentru ca țările din afara UE să accepte o politică de regionalizare pentru statele neafectate.

După câteva luni, țări asiatice, precum Vietnam, Singapore și Thailanda, de exemplu, au acceptat un astfel de acord, iar Coreea de Sud a redeschis pentru anumite produse din carne de porc. Cu toate acestea, cel mai mare importator China nu a acceptat-o ​​până acum.

Măsuri eficiente pentru prevenirea importurilor de carne de porc

Rămâne de văzut dacă va ajunge vreodată până aici. De zeci de ani, au existat măsuri eficiente pentru a preveni introducerea cărnii de porc din Republica Dominicană în Puerto Rico sau SUA continentală, deoarece în Republica Dominicană este prezentă și Pesta Porcină Clasică (LCR, cunoscută și sub numele de holeră porcină).

În plus, când virusul ASF a fost prezent în Republica Dominicană în 1978-1980, s-a răspândit în Haiti vecină și mai târziu în Cuba, dar nu a trecut niciodată în vest spre Puerto Rico.

Focarele ASF din Republica Dominicană au fost detectate de APHIS ca parte a unei supravegheri cooperative, un serviciu trimestrial pe care SUA îl extinde și în alte țări. Același serviciu a fost oferit și Haiti, iar țara a indicat că va prezenta în curând o cerere de asistență.

În afară de doctorul Sifford, la seminarul web a vorbit și John Sagle de la Vamă și Protecția Frontierelor SUA. El a explicat ce face organizația pentru a menține virusul în afara SUA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2