Stiri

135

Porcul românesc este cel mai ieftin din UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Crescătorii români de porci au foarte mult de suferit, din cauza preţului foarte mic al preţului cărnii, a declarat Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR). Potrivit acestuia, tendinţa este cauzată de mai mulţi factori, printre care şi contextul economic regional. În România,  kilogramul de porc în viu se vinde cu 4,5-4,6 lei pe kilogram, iar cel în carcasă cu 1,39 euro pe kilogram, în timp ce în germania preţul carcasei este mai mare cu 20 de eurocenţi, explică preşedintele ARC, citat de Agroazi. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut în luna februarie a acestui an cu 7,6%, respectiv cu 6%, faţă de luna precedentă, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 80,8% din totalul porcinelor sacrificate în luna februarie, potrivit INS. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,3%, respectiv cu 12,6% faţă de luna precedentă. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2