Repere

233

Pluxee: Puțini români au primit sprijin de la angajatori în contextul creșterii inflației

autor

MeetMilk.ro

distribuie

94% dintre angajații români declară că mărirea inflației le-a afectat cheltuielile lunare

8 din 10 angajați români afirmă că majorarea prețurilor a avut impact inclusiv asupra sumei pe care o alocă prânzului la birou, se arată într-o analiză Pluxee/IvOX.

Printre măsurile luate de români pentru a face față situației economice se numără: evidența mai atentă a cheltuielilor,  amânarea unor investiții semnificative și renunțarea la mesele luate în oraș

În același timp, 57% dintre români declară că angajatorii lor le-au oferit suport economic în ultimul an.

  1 din 3 angajați români alege să ia prânzul la un restaurant sau să comande la birou, în timp ce 56% dintre aceștia preferă pachetul pregătit de acasă.

Obiceiurile românilor în ceea ce privește masa de prânz din timpul săptămânii de lucru s-au schimbat fundamental faţă de anii anteriori, ca o consecință a situației economice ce a afectat puterea de cumpărare a acestora, arată studiul ”Prânzul la birou”, realizat de iVox.ro și Pluxee România. Astfel, conform cercetării aproape 95% dintre angajații români au declarat că obiceiurile lor lunare s-au schimbat ca urmare a creșterii inflației.

În topul măsurilor luate de români pentru a face față creșterii inflației se numără: o mai bună evidență a cheltuielilor lunare, decizie luată de 40% dintre respondenți, amânarea cheltuielilor semnificative precum concedii sau alte investiții, măsură realizată de aproximativ 2 din 5 români și renunțarea la mesele din oraș,  soluție adoptată de 14% dintre români. 85% dintre români consideră că inflația s-a resimțit inclusiv în valoarea prânzului luat la birou. Pe lângă schimbările realizate pe plan personal, angajații români caută susținere în fața majorărilor economice inclusiv de la companiile pentru care lucrează. 

Printre măsurile așteptate de către angajații români de la angajatori, se numără: creșterea numărului de beneficii salariale, (22% dintre respondenți) și creșterea valorii tichetelor de masă (26% dintre români).

Doar 1 din 3 angajați români au declarat ca primesc în prezent tichete de masă la valoarea maximă stabilită legal, mai exact 40 de lei/ zi. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2