Stiri

302

Pierderi record pentru Lidl

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cifra de afaceri și marjele sunt puternic sub presiune la Lidl. În anul financiar trecut, hard discounter-ul din Belgia a mers în roșu până la 51,2 milioane de euro.

Cifra de afaceri a Lidl în Belgia a scăzut cu 2,2%, până la 2,59 miliarde în ultimul an financiar stricat, relatează De Standaard.

Creșterea costurilor a determinat o pierdere operațională de 47,1 milioane de euro, în creștere față de 7 milioane cu un an mai devreme.

Lanțul se luptă cu probleme de profitabilitate de ceva vreme, dar acestea sunt cele mai proaste cifre pentru retailer, știe ziarul. La 100 de euro de vânzări, discounterul a pierdut 1,94 euro net. Pe oră lucrată, cifra de afaceri a scăzut cu 6%.

Lidl nu a răspuns încă solicitării noastre de clarificări cu privire la cifre. În orice caz, discounterul nu este singurul retailer alimentar aflat sub presiune.

De asemenea, Colruyt vede că marjele se micșorează și mai mult, în timp ce Delhaize trebuie să facă economii.

Îmbunătățirea nu este în vedere, cu costuri în creștere și cvasi-imposibilitatea de a crește proporțional prețurile de vânzare. Sectorul de retail independent se teme chiar de un val de faliment.

De asemenea, cifrele slabe oferă discounterului puțin spațiu pentru a face ceva cu privire la nivelul personalului din magazine.

Abia anul trecut au izbucnit greve la companie, angajații cerând măsuri pentru a reduce volumul mare de muncă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2