Repere

313

Piața înlocuitorilor de carne este încă mică în comparație cu producția tradițională de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dieta nativilor diferă de la țară la țară, în funcție de mulți factori. Un sondaj realizat în 21 de țări arată că 86 la sută dintre oameni au spus că dieta lor conține carne, deși subliniind că, chiar dacă tendința de înlocuitori de carne și produse pe bază de plante. Astfel, consumul de carne rămâne o normă aproape în fiecare țară, notează MarketResearchFuture.

Potrivit rapoartelor, pentru a satisface foamea de carne a lumii, aproximativ 340 de milioane de tone de carne vor fi produse la nivel mondial în 2021. Motivul este creșterea tipică a consumului de carne pe măsură ce țările devin mai bogate.

Un studiu a constatat că Elveția, China și India sunt doar trei țări din lotul de 21, unde mai puțin de 80% dintre respondenți au declarat că consumă carne. India are cel mai mic scor, cu 53 la sută consumatori de carne.

China numără 79% dintre consumatorii de carne, iar Elveția are 72% consumatori de carne. Raportați motivele, credința Indiei în brahmanism sau religia vedă face ca vegetarianismul să facă această înclinație pentru mâncăruri vegetariene.

Studiile au demonstrat, de asemenea, că în țările occidentale, vegetarianismul este adesea legat de impactul asupra mediului și de practicile neetice în producția de carne. În ciuda consumului de carne în țările occidentale, înlocuitorii de carne sunt, de asemenea, populari la fel.

Respondenții care îl cumpără în mod regulat în Marea Britanie sunt 21%, 11% în Austria și 12% în Spania. Având în vedere că piața chineză are diferiți înlocuitori de carne, cum ar fi seitan și tofu, China ocupă locul cel mai înalt, cu 20% în sondaj.

Dar rapoartele au descoperit că globalul a crescut într-adevăr cu o medie de 48% anual. Totuși, în ciuda influenței semnificative a tendințelor sănătoase și a durabilității, impactul său a rămas minim în comparație cu producția tradițională de carne.

Veniturile din carne proaspăt procesată ar trebui să atingă 1,3 trilioane de dolari la nivel mondial, în timp ce înlocuitorii de carne ar putea câștiga doar 13 miliarde de dolari.

Noua tendință a cărnii cultivate în laborator este de așteptat să se maturizeze în curând în diferite țări. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a declarat produsele primei carne cultivată în laborator în noiembrie ca fiind apte pentru consumul uman, se arată în raport.

După aprobarea de către Departamentul Agriculturii din SUA, compania își va lansa pieptul de pui în curând. (Foto: Dreamstime) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2