Repere

245

Piața aditivilor pentru hrana animalelor atinge cote record

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cele mai recente tendințe ale pieței de aditivi pentru hrana animalelor indică prețurile treoninei atingând niveluri record. Și prețul acidului folic este din nou în creștere, notează AllAboutFeed.

Prețurile treoninei au atins maximul din 6 ani

Contractele cu treonină continuă să se închidă la prețuri din ce în ce mai mari. Contractele forward pentru tranzacțiile încheiate în sistemul Glowlit arată prețuri record pentru trimestrul I 2022, nevăzute în ultimii 6 ani.

Prețul acidului folic este în creștere

Provocările globale de aprovizionare au înlăturat orice speranță de reducere a prețurilor la prețurile acidului folic B9. În ultima lună, prețurile au crescut cu o medie de 15,9% la nivel global, după o scurtă tendință descendentă.

Creșterea generală a prețurilor la vitamine și carotenoide de la BASF anunțată săptămâna trecută a împins cumpărătorii să-și acopere nevoile de pe piața spot.

Criza transporturilor creează provocări de aprovizionare

Contractele forward pentru vitamine semnate cu ceva timp în urmă au un preț mult mai ieftin decât prețul actual de piață. Totuși, criza globală a transporturilor maritime creează provocări în furnizarea acestor contracte.

Cumpărătorii pot fi siguri că mărfurile sunt în mâinile lor numai atunci când containerul a ajuns în depozitul lor. În caz contrar, ei vor fi forțați să intre pe piața spot, care poate fi până la dublu.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2