Stiri

201

Phil Hogan a demisionat din funcția de Comisar European pentru Comerț

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Phil Hogan a renunțat la funcția de comisar comercial al UE la sfârșitul zilei de miercuri (26 august), după câteva zile de presiune în urma acuzațiilor că a încălcat recomandările de prevenție COVID-19 în timpul unei călătorii în Irlanda sa natală, afirmând că a devenit clar că toată controversa a fost o distragere de la munca sa.

Hogan, în vârstă de 60 de ani, și-a trimis demisia în fața președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„A deveni din ce în ce mai clar că toate controversele referitoare la recenta mea vizită în Irlanda erau o distragere de la activitatea mea în calitate de comisar al UE și că îmi vor submina activitatea în lunile cheie, care urmează”, a spus el într-un comunicat.

Demisia forțată, din executivul blocului, este o lovitură de credibilitate pentru Comisie, deoarece Hogan a jucat un rol esențial în discuțiile cu Londra, cu privire la viitoarele relații comerciale ale Regatului Unit cu UE.

Plecarea sa îl lasă pe von der Leyen în dilemă, în discuțiile Brexit cu Marea Britanie blocate și un termen limită din decembrie, și nici o garanție pentru Irlanda,  de a păstra o poziție puternică, informează Euractiv.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2