Stiri

185

Pesta Porcină Africană continuă să se extindă în Polonia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Deși, potrivit temperaturilor, vara nu s-a încheiat încă, în Polonia, Pestea Porcină Africană a infectat deja mai multe ferme în 2020, decât a făcut-o în toată 2019. În prezent, numărul se află la 66 de ferme infectate, informează PigProgress, care citează cele mai recente date ale Inspectoratului General Veterinar din Polonia (GVI).

Ponderea fermelor infectate este situată în estul Poloniei, 60 din 66. De departe, cele mai multe infecții s-au concentrat în provincia Lublin (46), la granița cu Belarus. Alte 6 la sud de provincia Lublin, în provincia Subcarpathia. Warmia-Masuria (6) și Mazovia (2) completează imaginea extinderii PPA în Polonia de Est.

În clusterul PPA din vestul țării, la granița cu Germania, 6 ferme au fost găsite infectate până în acest an. 2 dintre aceste ferme au fost instalații comerciale mai mari, fiind infectate deja din martie și aprilie. În toate cele 66 de ferme din Polonia, până acum au trebuit să fie sacrificați aproape 46.000 de porci pentru a limita răspândirea virusului.

Pesta porcină africană este prezentă în Polonia din 2014. În ultimii ani, focarele din fermă au crescut mereu în lunile de vară și s-au retras din nou, când vremea a fost mai rece. În acest context, este remarcabil să vedem că, deși vara nu s-a încheiat încă, PPA a ajuns la mai multe ferme în 2020, decât a făcut-o în 2019, când doar 48 de ferme s-au infectat.

În schimb, numărul cazurilor din populația de mistreți urmează tendința opusă. În clusterul din Polonia de Vest, numărul mistreților infectați descoperit lunar a scăzut, din februarie, dar iulie s-a dovedit a fi din nou prima lună, cu o ușoară creștere, 65 de carcase infectate.

Situația din Polonia continuă să îngrijoreze Germania, de cealaltă parte a graniței. În landul german Schleswig-Holstein, din apropierea Danemarcei, autoritățile au început să antreneze câini sniffer pentru a putea detecta în mod specific carcasele de mistreți.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2