Stiri

203

Perspectiva globală a pieței proteinelor animale pentru 2022

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Creșterea continuă a proteinelor animale este de așteptat să aibă loc în acest an, deși la niveluri mai scăzute, cu creștere pe piețele de carne de porc, păsări și acvacultură din Brazilia, America de Nord, China și Asia de Sud-Est, se arată într-o analiză publicată de PoultryWorld.

Cererea și prețurile vor rămâne puternice, dar vor exista provocări permanente generate de prețurile mai mari ale forței de muncă, mărfurilor și energiei, potrivit experților de la Rabobank.

Justin Sherrard, strateg global pentru proteine ​​animale, a spus unui podcast recent RaboResearch că au fost 5 lucruri care au clasificat piața proteinelor animale în 2021:

Food Service – importanța continuității în lumina pandemiei Covid-19 în curs.

Biosecuritatea – modul în care pesta porcină africană, gripa aviară și ESB atipică din diferite părți ale globului au continuat să aibă impact asupra producției și comerțului.

Comerțul – Perturbații cu închiderea porturilor din cauza Covid-19.

Sustenabilitatea – anul a fost summitul ONU privind Sistemele Alimentare și COP-26, cu un accent pe reducerea emisiilor până în 2030, iar industria proteinelor animale a răspuns într-un mod structurat, și anume, stabilirea Mesei rotunde globale privind obiectivele pentru carnea de vită durabilă.

Prețul - cu câteva excepții, prețurile mari au fost observate în 2021.

Revenind la acest an, Sherrard a spus că cel mai important lucru a fost cum să gestionăm presiunile costurilor de-a lungul lanțului de aprovizionare cu inflația în câteva domenii - ce și cum ar putea fi transferat și ce ar trebui să fie reținut în ceea ce privește costurile de intrare.

Cele mai importante 3 sunt:

Munca – O problemă structurală în curs de desfășurare.

Transportul de marfă – Presiunile asupra costurilor în cursul anului 2021 au fost mari și privirea către 2022 va fi cu adevărat o provocare.

Energia – Prețurile energiei în întreaga lume sunt în creștere.

Alte probleme au inclus pesta porcină africană – foarte importantă în ceea ce privește producția și consumul – și sustenabilitatea. Sustenabilitatea va fi o problemă pe un număr de ani, mai degrabă decât doar în 2022.

Relația cu furnizorii

Dar, în ciuda provocărilor, Sherrard a spus că proteinele animale și lanțurile de aprovizionare nu sunt străine de contestări:

„Am văzut multe în trecut și vom vedea multe altele în viitor. Acestea vor începe să ne testeze abilitățile de lider – cât de bine citim piața, cât de bune sunt relațiile noastre cu furnizorii și clienții noștri și cum gestionăm aceste probleme.”

Va crește constul transportului

Angus Gidley-Baird, analist senior al proteinelor animale Rabobank, a declarat că costurile forței de muncă în Australia continuă să fie o problemă, dar că transportul de marfă a fost poate o problemă foarte mare din cauza numărului mare de exporturi.

Costurile containerelor au fost cu 50% mai mari decât la această perioadă anul trecut. Timpul de călătorie s-a dovedit, de asemenea, problematic.

Genevieve Steven, analist în agricultură Rabobank, a declarat că sustenabilitatea este o problemă cu care se confruntă atât afacerile, cât și consumatorii. Companii precum Nestle, Danone și Tyson Foods s-au angajat să respecte ținte de zero carbon și asta ar avea cu siguranță un impact în 2022, odată cu dezvoltarea cadrelor globale.

Creșterea producției de porci în China

Sherrard a spus că unul dintre cele mai importante aspecte ar fi continuarea redresării efectivului de porci și a cărnii de porc în China, deși nu este de aceeași natură cu creșterea de 10 milioane de tone observată în 2021. Aceasta va încetini, dar va fi cel mai mare factor de schimbare între regiuni. si specii.

Creșterea păsărilor va continua pe tot globul, a adăugat el, iar acvacultura este, de asemenea, pregătită pentru un alt an bun. Cu toate acestea, va exista o contracție a cărnii de vită în ceea ce privește disponibilitatea pe piețele globale în 2022 de aproximativ 1 milion de tone.

Producția de carne de vită va scădea

Comentând piața din SUA, Sherrard a spus că cea mai puternică creștere în ceea ce privește producția ar fi în sectorul păsărilor de curte, din cauza cererii în creștere a consumatorilor și a unui sector mai puternic al serviciilor alimentare, pe măsură ce țara iese din restricțiile Covid.

La celălalt capăt al spectrului se află piața cărnii de vită, efectivul în scădere în 2022, numărul de vaci sacrificați deja în scădere, ceea ce ar putea deschide unele exporturi din Australia și Noua Zeelandă.

Sectorul cărnii de porc a fost mai confuz cu unele constrângeri de procesare și incertitudini legate de exporturi. Producția este de așteptat să crească puțin, dar în general sectorul a fost greu de citit.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2