Repere

246

Pericole pentru sectorul european al laptelui în 2022

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Kare-Gunnar Floystad, citat de DairyReporter, manager de dezvoltare a afacerilor la compania N2 Applied, cu sediul în Norvegia dar cu operațiuni în multe dintre statele Uniunii Reuropene, inclusiv în UK, a făcut previziuni pentru tendințele și presiunile asupra producției de lapte din Uniunea Eueopeană, în 2022.

„Ne așteptăm să fie un an de politică ecologică pentru Europa. În producția de alimente, acest lucru se va concentra pe subvențiile agricole și pe detaliile despre modul în care poate fi susținută schimbarea durabilă pe termen lung a practicilor”, a spus Floystad.

„Acest lucru va trebui să se concentreze asupra sprijinului pentru tehnologiile inovatoare care sunt introduse în ferme, dincolo de concentrarea actuală pe conservarea habitatelor prin schimbarea utilizării terenurilor.

Acesta este anul în care sperăm că vom vedea cum arată cu adevărat o politică agricolă din Regatul Unit post-Brexit – cu mari speranțe pentru un nou regim de subvenții care să protejeze afacerile și mijloacele de trai, dar să ajute și la tranziția către practici mai durabile pe termen lung. La Bruxelles, agenda UE „Fit for 55” va pune întrebări similare.”

În continuare, se așteaptă să apară schimbări din cauza nevoii de a aborda echilibrul dintre producția de alimente și mediu.

Floystad a spus că inflația este în creștere în toată Europa, iar costul vieții devine o problemă politică extrem de controversată.

„Va continua să existe o presiune uriașă în jurul costului producției de alimente în Regatul Unit, având în vedere creșterea facturilor la îngrășăminte și la energie, iar producătorii se confruntă cu o luptă pentru a echilibra acest lucru cu angajamentele lor de a îndeplini obiectivele zero pe termen lung”, a spus el.

„Reflectorul post-COP26 se va concentra asupra modului în care putem hrăni o populație în continuă creștere în mod eficient, fără a dăuna planetei așa cum am făcut-o în trecut, care va avea nevoie de un echilibru între aceste priorități și investiții pe termen lung.”

El a adăugat că efectele Covid și Brexit vor continua să trimită unde de șoc prin agricultura în acest an în Regatul Unit, deoarece costurile de intrare (îngrășăminte, energie) cresc, lipsa forței de muncă continuă și incertitudinea privind veniturile persistă.

Cu toate acestea, a spus el, acest lucru va crește, de asemenea, concentrarea asupra creșterii rezistenței agriculturii la astfel de probleme, devenind mai eficientă și durabilă.

„Ne așteptăm ca agricultura de precizie și carbon să urce și mai mult pe agenda pe măsură ce beneficiile economice și de mediu devin mai clare și mai tangibile”, a menționat Floystad.

Floystad a spus că 2022 va marca o mișcare către standarde și definiții de mediu sporite, iar sectorul alimentar va fi inclus în aceasta.

„Ca parte a preocupărilor tot mai mari ale publicului și ale investitorilor cu privire la spălarea ecologică, ne putem aștepta să vedem mărcile alimentare îndreptându-se către o etichetare mai clară și mai detaliată a produselor, luând mai multă conducere în ceea ce privește impactul asupra mediului al fiecărui produs de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

„Cu mai multă atenție asupra pretențiilor lor – ceea ce înseamnă mai mult de câștigat și mai mult de pierdut – ne așteptăm ca cei mai progresiști ​​producători și comercianți cu amănuntul să-și sporească investițiile în noi produse și practici „durabile””, a concluzionat Floystad.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2