Tehnologii

271

Pe piața vitaminelor pentru zootehnie s-au observat creșteri de preț, dar cererea este lentă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Furnizorii de vitamina E continuă să încerce să crească prețurile și, într-o anumită măsură, funcționează. Se observă o oarecare creștere a prețurilor, dar în același timp există deja contracte pe termen lung încheiate, ceea ce face ca cererea de noi volume să slăbească. Aceeași poveste pentru vitamina D3 500. Vitamina A 1000 este stabilă în acest moment și numărul de tranzacții foarte scăzut. Vitamina B1 rămâne fermă.

Creșterile ratelor de transport în containere încep să cântărească și pe vitaminele la prețuri relativ mici, cum ar fi clorura de colină, care se întărește pentru originea chineză.

Vitamina E 50%

Furnizorii continuă să ofere prețuri mai mari într-o altă încercare de a crește prețul pieței. În unele cazuri prețul crește, dar nimic semnificativ până acum. Mulți cumpărători și-au contractat vitamina E de curând sau chiar acum ceva timp deja. Întreținerea instalațiilor de vară pentru mai mulți furnizori va începe în curând sau a început deja.

Costurile mari de transport în containere se adaugă și la prețul final al vitaminei E. Piața rămâne totuși relativ liniștită, iar prețurile sunt stabile până la puțin mai ferme în cazul tranzacțiilor reale. Q3 este în mare parte contractat și o parte din Q4 este, de asemenea.

Vitamina A 1000

În ciuda mai multor încercări de a crește prețul, piața este relativ stabilă și calmă de câteva săptămâni. Unii participanți la piață indică faptul că stocurile sunt scăzute, materialul este întârziat și transportul de containere afectează prețul.

Dar până acum prețul a fost stabil în ultima vreme și cumpărătorii nu reacționează cu adevărat la niciunul dintre aceste argumente/fapte. O bună parte din Q3 este contractată până acum.

Vitamina D3 500

Furnizorii au o dorință puternică de a crește prețurile după o perioadă lungă de prețuri de piață relativ scăzute. Noile oferte de preț sunt într-adevăr mai mari în comparație cu acum câteva săptămâni. Cu toate acestea, tranzacțiile efective de pe piață sunt puține și nu reprezintă până acum o piață reală mai fermă.

Mulți cumpărători au deja contracte în așteptare până în trimestrul IV la niveluri de preț vechi și nu sunt pe piață ca atare pentru mai mult material. Creșterile prețurilor pentru transportul de containere au un anumit impact, dar nimic semnificativ.

Piața se simte liniștită, în ciuda întârzierilor din ex-China și a costurilor mai mari de transport de containere și a prețurilor fob mai mari în China. O bună parte din Q3 este deja contractată, unele se suprapun și în Q4.

Vitamina B2 80%

Recent, piața din Europa a devenit puțin mai fermă din cauza disponibilității mai slabe la furnizorii locali din UE. Dar această situație pare să se fi stabilizat la un nivel de preț ușor mai ridicat față de acum câteva săptămâni.

În alte regiuni, prețurile sunt în mare parte stabile, deși există o dorință continuă a producătorilor de a crește prețurile. Dar cererea nu este suficient de susținătoare. O bună parte din T3 este deja contractată din motive mai ales strategice.

D-Calpan

În ciuda costurilor mai mari ale containerelor, prețul final al d-calpanului în regiuni nu se mișcă cu adevărat.

Piața se simte stabilă la un nivel de preț scăzut în majoritatea regiunilor în acest moment, deoarece oferta în general este amplă și furnizorii sunt dornici să mențină cota de piață și să mute stocurile. Deja o bună acoperire este luată în T3 din motive strategice.

Vitamina B3

Piață stabilă și nu s-au observat și/sau așteptate schimbări semnificative. comparativ cu săptămânile precedente. Costurile mai mari de transport de containere nu au un impact mare asupra prețului produsului final în acest caz.

Se spune că cererea este încă lentă, așa că nu este foarte probabilă o creștere semnificativă a prețului pe termen scurt. Există o acoperire luată în T3 și, în unele cazuri, chiar mai departe, într-un moment în care prețurile erau mai mici față de astăzi.

Biotina

Nu se observă modificări pe piața biotinei în acest moment. Aprovizionarea este amplă și au fost încheiate și/sau pendinte contracte pe termen lung. Prețurile rămân scăzute din punct de vedere istoric. O bună parte din T3 este contractată și, în unele cazuri, cumpărătorii au luat contracte pe termen lung până la sfârșitul anului 2024.

Vitamina C 35% mono

Printr-o reducere a producției, perioade de întreținere extinse și anunțuri recente de creștere a prețurilor, furnizorii încearcă să crească prețurile. Până nu demult, piața vitaminei C era puțin mai slabă și acum trebuie să vedem dacă această reînnoire optimism a furnizorilor va face ceva în piață.

Cu toate acestea, prețurile sunt încă la un nivel mai ridicat, comparativ cu un an în urmă. Q3 și parțial Q4 sunt în mare parte contractate pe baza unor contracte vechi la prețuri mai mici. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2