Stiri

557

Pe 13 octombrie se va sărbători Ziua Mondială a Oului

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ziua Mondială a Oului 2023 va fi sărbătorită în întreaga lume vineri, 13 octombrie, anunță PoultryWorld. Tema din acest an, „Ouă pentru un viitor sănătos”, evidențiază puterea oului în îmbunătățirea rezultatelor nutriționale, societale și durabile din punct de vedere al mediului, ceea ce duce la un viitor mai sănătos pentru toți.

„Ziua Mondială a Oului sărbătorește oul ca o sursă incredibil de unică, accesibilă și accesibilă de proteine și nutrienți esențiali”, a declarat Greg Hinton, președintele Comisiei Internaționale pentru Ouă. „Anul acesta, dorim să punem în lumină atributele nutriționale importante ale oului, precum și versatilitatea acestuia, arătând cum poate fi savurat într-o mare varietate de moduri, în orice moment al zilei, în toată lumea.”

El a continuat: „Ouăle pot combate deficiențele comune de nutrienți, care adesea nu sunt abordate, dar sunt esențiale pentru sănătatea și performanța optime. Dincolo de puterile lor nutritive, ouăle sunt, de asemenea, una dintre cele mai sustenabile proteine de origine animală.

Ouăle au potențialul de a juca un rol din ce în ce mai important, care aduce beneficii atât oamenilor, cât și planetei – cu atât mai mult motiv pentru a sărbători ouăle cu noi în acest an!”

Ziua Mondială a Oului are loc în a doua vineri a lunii octombrie a fiecărui an, iar de la primul eveniment din 1996, sărbătorile au crescut și au evoluat.

Anul trecut, peste 100 de țări de pe tot globul au sărbătorit Ziua Mondială a Ouălor pe rețelele de socializare, precum și revenirea evenimentelor în persoană după pandemie, inclusiv competiții, campanii digitale și festivaluri pentru a marca ziua specială.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2