Ferma

280

Patru strategii pentru ca porcii înțărcați să înceapă cu furaje

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Strategiile de hrănire pentru porcii înțărcați ar trebui evaluate în mod regulat pentru a asigura rezultate mai bune, se afirmă într-un studiu publicat de PigProgress.

Domeniile care ar trebui evaluate în mod regulat includ:

• Viabilitate mai mare,

• Mai puțină morbiditate,

• Eficiență sporită a muncii,

• Creștere mai mare în greutate,

• Eficiență îmbunătățită a furajului,

• Procent mai mare de porci cu valoare maximă,

• Greutate mai mare a carcasei

• Performanță financiară îmbunătățită.

Luați în considerare următoarele strategii pentru a pregăti porcii înțărcați pentru un început bun cu hrana.

1. Metode de cuantificare

Utilizarea unor indicatori subiectivi, cum ar fi scorul de condiție corporală, este o metodă tipică utilizată în industria porcină pentru a începe porcii să se alimenteze.

Mai des, acești indicatori sunt observați și monitorizați, dar nu cuantificați. Se recomandă utilizarea metodelor de cuantificare. Studiile arată că creșterea în greutate în prima săptămână după înțărcare va ajuta porcii să înceapă mai bine hrana.

Prin urmare, se sugerează să se selecteze mostre aleatorii de greutate a porcului prin etichetarea individuală și cântărirea a aproximativ 100 de porci (5 porci din aproximativ 20 de țarcuri).

 În pasul următor, determinați distribuția greutății și media datelor pentru a vedea dacă 80% dintre porci au câștigat mai mult de 2 lbs (aproximativ 1 kg) în prima săptămână.

Această metodă va oferi o idee generală despre cum funcționează sistemul într-o anumită fermă de porci.

Eficiența îmbunătățită a furajelor poate sprijini competitivitatea industriei, poate reduce cererea de resurse de furaje globale și poate sprijini durabilitatea mediului.

Există strategii nutriționale care pot fi implementate pentru a îmbunătăți eficiența hranei și majoritatea acestor metode au un impact direct asupra îmbunătățirii sănătății intestinului porcului, ceea ce duce în cele din urmă la o mai bună conversie a hranei. Acest articol discută oportunitățile de îmbunătățire a eficienței hranei pentru scroafe.

2. Schimbați modul în care furajul este prezentat porcilor

Prezentarea hranei pentru porci este importantă pentru aportul timpuriu, iar hrana este cel mai bine oferită pe tăvi pe o suprafață plană sau într-un bol dedicat, departe de zona de bălegar, în același timp cu când scroafele se hrănesc, deoarece acesta este momentul în care porcii vor fi cel mai mult, activi și în cea mai mare foamă.

Se recomandă să începeți cu o cantitate mică de rații bogate în energie, bogate în proteine, proaspete și gustoase și să adăugați suplimente alimentare, cum ar fi acizi organici, uleiuri esențiale, probiotice și enzime pentru a îmbunătăți digestia și integritatea intestinală.

3. Modificați dieta treptat

Înțărcarea este un eveniment stresant în viața unui porc și orice schimbare bruscă a dietei va reduce performanța porcului.

Prin urmare, aportul de hrană în primele zile după înțărcare este esențial. Este necesar să se schimbe treptat alimentația și să se ofere aceeași dietă ca cea hrănită înainte de înțărcare timp de aproximativ o săptămână pentru a oferi o oarecare constanță și pentru a imita nutriția pe care purcelul a primit-o la alăptare.

Rația de după înțărcare ar trebui revizuită de până la trei ori pe parcursul fazei de înțărcare, în funcție de sistemele individuale, cum ar fi slăbirea genetică a rasei, mediul, modelele de consum de hrană și caracteristicile carcasei.

Hrănirea cu înlocuitor de lapte pentru o perioadă scurtă după înțărcare poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea creșterii porcilor și a sănătății intestinale. Pe măsură ce porcul crește, pot fi adăugate mai multe cereale crude și proteine ​​vegetale în conformitate cu dezvoltarea enzimelor digestive a porcului.

4. Asigurați o alimentare adecvată cu apă

Lipsa unui aport adecvat de apă este factorul numărul unu care limitează consumul de hrană. Prin urmare, o bună aprovizionare cu apă proaspătă curată este esențială.

Porcii nou-înțărcați pot deveni rapid deshidratați și au nevoie de acces rapid la apă de băut. Poziționarea și igienizarea corectă a dispozitivelor de adăpare (fie adăpatoare cu mamelon, fie cu bol) sunt elemente esențiale pentru hidratarea adecvată a porcilor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2