Tehnologii

220

Parteneriatul dintre FrieslandCampina și Danone a dus la o reducere cu 17% a emisiilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

O colaborare de trei ani între producătorii de lactate FrieslandCampina și Danone a condus la o reducere cu 17% a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), informează ESMagazine.

Această reducere a fost realizată prin intermediul fermierilor de lactate din cooperativa FrieslandCampina care implementează practici durabile și proiecte de energie verde.

Mai precis, colaborarea se referă la ingredientele lactate furnizate în mod specific lui Danone de către FrieslandCampina.

Cooperativa de produse lactate a folosit ”Evaluarea anuală a ciclului nutrienților” pentru a urmări progresele rezultate din practicile agricole durabile.

Acest instrument extins de monitorizare este folosit de aproape 10.000 de ferme membre și oferă informații specifice fermei, cum ar fi dimensiunea amprentei de carbon.

Simone Boitelle, directorul afacerilor corporative globale, FrieslandCampina, a declarat: „De peste 150 de ani deja, FrieslandCampina crede în cooperare pentru a obține rezultate excelente, iar această colaborare este încă un exemplu minunat.

„Sprijinirea fermierilor pentru a produce lapte în echilibru cu natura este cheia unui viitor mai durabil, mai neutru din punct de vedere climatic și mai pozitiv pentru natură. Sunt foarte mândru de fermierii noștri membri, care fac acest lucru posibil. Ei merită scena pentru aceste rezultate puternice!”

Yann-Gaël Rio, vicepreședintele global Danone pentru natură și agricultură, a adăugat: „Producția durabilă a produselor lactate este o prioritate cheie în călătoria Danone către atingerea emisiilor nete zero.

„Acest parteneriat demonstrează că, combinând expertiza noastră, putem accelera adoptarea practicilor de agricultură regenerativă pentru a ajuta la reducerea impactului asupra climei al producției de lapte. Deși acesta este un pas grozav, mai sunt multe de făcut și așteptăm cu nerăbdare să sprijinim mai mulți fermieri în tranziția lor prin extinderea acestui parteneriat pentru încă trei ani.”

În funcție de natura fermelor lor, fermierii de lapte pot lua diferite măsuri pentru a-și reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Acestea includ, printre altele, recoltarea mai multor proteine ​​din propriile terenuri agricole (pentru a reduce sursele de hrană de la distanță) și optimizarea dietei vacilor, pentru a asigura sănătatea și bunăstarea animalelor, reducând în același timp emisiile enterice de metan.

Rezultatele pozitive ale acestui parteneriat au încurajat Danone și FrieslandCampina să prelungească colaborarea pentru încă trei ani.

Cele două companii își vor continua eforturile combinate cu scopul de a reduce cu peste 7% emisiile de GES rezultate din producția de ingrediente provenite din FrieslandCampina. Dacă va avea succes, ar avea ca rezultat o reducere de aproape 25% a emisiilor de GES pe parcursul colaborării pe mai mulți ani.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2