162

Parmezanul, acceptat de o bancă drept garanție bancară

autor

MeetMilk.ro

distribuie

O bancă din Italia acceptă ca garanție pentru împrumuturi ....brânza! Evident, nu este vorba despre orice fel de brânză, ci de celebra ParmigianoReggiano!   Banca italiană Credito Emiliano (Credem) a acceptat parmezanul ca garanție pentru creditele acordate producătorilor  de produse DOP (denumire de origine protejată). Potrivit studiului Harvard Business School, intitulat ”Credem: banking pe brânză”, brânza acceptată de Credem, ca garanție, este evaluată la prețul curent de piață.   Banca oferă un împrumut raportat la valoarea de 70-80% din prețul brânzei, ceea ce protejează banca de ”posibilitatea degradării calității extraordinare a brânzei, dar și de fluctuațiile negative ale prețului de piață”. Dacă producătorii sunt în imposibilitatea de a rambursa împrumuturile luate sau dacă prețurile scad și valoarea garanției nu suportă datoria restantă, Credem poate vinde brânza pe care o deține.   Parmigiano Reggiano trebuie să fie produsă din lapte de la vacile din zonele Parma, Reggio, Emilia, Modena și Bologna. Brânza tare este făcută din lapte crud de vacă și trebuie maturată cel puțin 12 luni. În momentul efectuării studiului Harvard (martie 2015), creditele Credem luate de cei implicați în producerea și distribuirea de Parmigiano Reggiano au totalizat 100 milioane euro!   Depozitele MGT au sufiecient spațiu de depozitare, din lemn, pentru 440.000 de roți a câte 40 kg fiecare! Potrivit studiului de caz realizat de cei de la Harvard, Credem analizează acum dacă modelul de a garanta cu parmezan poate fi aplicat și altor produse agricole. Primul produs care a fost luat în discuție, ca o potențială garanție bancară, este Prosecco, din regiunea Veneto!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2