Stiri

160

Pardoseli industriale de la SIKA ROMANIA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la bază tehnologii carepermit îmbinarea optimă dintre utilitate, condiţii arhitecturale specifice, design şi cerinţele beneficiarilor.   Beneficiind de rezultatele preocuparilor propriilor specialisti, Sika a dezvoltat soluţii pentru industria alimentară care respectă standardele şi normele europene în domeniu, adaptate la cerinţele proiectelor de pe piaţa autohtonă, prin suportul oferit de către consultanţii săi tehnici.   Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spaţiile din industria alimentară cu următoarele destinaţii: depozite de fructe şi legume; depozite pentru stocarea materiilor prime şi a produselorfinite din industria alimentară crescătorii de animale şi păsări; abatoare şi spaţii de procesare a cărnii; spaţii frigorifice şi de congelare a produselor alimentare; fabrici de producţie şi îmbuteliere a berii, vinului şi a băuturilor; Aceste spaţii industriale sunt supuse, în general, unor condiţii de exploatare dure, datorită cerinţelor de igienă foarte stricte care trebuie respectate. Stratul de uzură al pardoselii trebuie să confere întregului sistem rezistenţă în timp la solicitările factorilor chimici şi fizici ceacţionează în timpul spălării cu detergenţi specifici, apă caldă, aburi sub presiune sau la şocuri termice şi la impact de natură mecanică.   Pregătirea stratului suport în vederea instalării sistemului de pardoseală Suportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizată, solidă şi cu rezistenţe la compresiune (min. 25 N/mm2) şi la smulgere (min. 1,5 N/mm2).   Pregătirea suportului se face iniţial, prin mijloace mecanice de pregătire, precum: sablare, frezare, şlefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul îndepărtării laptelui de ciment şi obţinerii unei suprafeţe texturate, aderente, cu pori deschişi, urmată de curăţare şi aspirare, pentru îndepărtarea particulelor fine de impurităţi şi praf şi la sfârşit, repararea eventualelor defecte, evitând reflectarea acestora pe stratul de uzură. În concluzie, pregătirea stratului suport este extrem de importantă şi reprezintă cea. 70% din execuţia unei pardoseli industriale durabile.   În alegerea şi execuţia unui sistem ca strat de uzură cu rezistenţă la condiţii extreme de lucru trebuie să se ia în considerare specificaţiile arhitectului respectiv proiectantului şi recomandarea consultanţilortehnici. Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la bază tehnologii carepermit îmbinarea optimă dintre utilitate, condiţii arhitecturale specifice, design şi cerinţele beneficiarilor.   Beneficiind de rezultatele preocuparilor propriilor specialisti, Sika a dezvoltat soluţii pentru industria alimentară care respectă standardele şi normele europene în domeniu, adaptate la cerinţele proiectelor de pe piaţa autohtonă, prin suportul oferit de către consultanţii săi tehnici.   Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spaţiile din industria alimentară cu următoarele destinaţii: depozite de fructe şi legume; depozite pentru stocarea materiilor prime şi a produselorfinite din industria alimentară crescătorii de animale şi păsări; abatoare şi spaţii de procesare a cărnii; spaţii frigorifice şi de congelare a produselor alimentare; fabrici de producţie şi îmbuteliere a berii, vinului şi a băuturilor; Aceste spaţii industriale sunt supuse, în general, unor condiţii de exploatare dure, datorită cerinţelor de igienă foarte stricte care trebuie respectate. Stratul de uzură al pardoselii trebuie să confere întregului sistem rezistenţă în timp la solicitările factorilor chimici şi fizici ceacţionează în timpul spălării cu detergenţi specifici, apă caldă, aburi sub presiune sau la şocuri termice şi la impact de natură mecanică.   Pregătirea stratului suport în vederea instalării sistemului de pardoseală Suportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizată, solidă şi cu rezistenţe la compresiune (min. 25 N/mm2) şi la smulgere (min. 1,5 N/mm2).   Pregătirea suportului se face iniţial, prin mijloace mecanice de pregătire, precum: sablare, frezare, şlefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul îndepărtării laptelui de ciment şi obţinerii unei suprafeţe texturate, aderente, cu pori deschişi, urmată de curăţare şi aspirare, pentru îndepărtarea particulelor fine de impurităţi şi praf şi la sfârşit, repararea eventualelor defecte, evitând reflectarea acestora pe stratul de uzură. În concluzie, pregătirea stratului suport este extrem de importantă şi reprezintă cea. 70% din execuţia unei pardoseli industriale durabile.   În alegerea şi execuţia unui sistem ca strat de uzură cu rezistenţă la condiţii extreme de lucru trebuie să se ia în considerare specificaţiile arhitectului respectiv proiectantului şi recomandarea consultanţilortehnici.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2