Stiri

149

Ovidiu Dușleag: În 5 ani, consumul de carne a scăzut cu 25 %

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25% in ultimii cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare, si se afla pe un trend descendent si in prima parte a anului in curs,  a declarat Ovidiu Dusleag, vicepresedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC). “Piata de mezeluri a scazut cu 20-25% in ultimii cinci ani. Estimarile initiale pentru acest an prognozau o crestere zero, dar cei mai recenti indicatori arata o scadere de 1-2%”, a mai spus Dusleag. Acesta a afirmat ca in UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, in timp ce in Romania este mai mic cu cel putin 25%. ”Tendinta generala a consumatorilor a fost de a alege produse mai economice, dar au fost mai selectivi, alegand cu precadere producatori recunoscuti. In functie de varsta si nivelul de educatie, criteriile de achizitie difera”, a mai spus oficialul asociatiei. Carnea de porc ramane in topul preferintelor consumatorilor romani, iar mezelurile preferate sunt tot din carne de porc.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2