Stiri

200

ONG-uri germane cer închiderea firmei Toenies și modificarea practicilor din sectorul cărnii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Activistii germani pentru drepturile animalelor au protestat în afara unei fabrici de carne din Renania de Nord-Westfalia, unde sute de angajați s-au testat pozitiv pentru coronavirus luna trecută, provocând carantine locale și închideri, informează European Supermarket Magazine.

Toennies, blocat de manifestanți

Activiștii au urcat pe acoperișul abatorului și al uzinei de prelucrare din Toennies și au montat un banner pe care scrie „Închideți Tierindustrie (industria cărnii/animalelor)”.

Protestatarii au blocat și un drum de acces major și au cerut schimbări la practicile actuale ale industriei cărnii.

Aproximativ 600.000 de persoane din Guetersloh din apropiere au fost forțate să revină la 23 iunie, după ce peste 1.500 de lucrători la uzină au fost pozitivi pentru COVID-19.

Modificarea proceselor tehnologice

Membrii grupului - Gemeinsam gegen die Tierindustrie - au afișat pancarte care spun „Opriți exploatarea oamenilor, animalelor, naturii” pe drumul din afara Toennies, făcând aluzie la prevalența ridicată a infecțiilor în rândul personalului, precum și la sacrificarea animalelor în condiții inumane condiţii.

Trei protestatari au fost reținuți și mânuiți de mână și duși la o secție de poliție din Guetersloh, a declarat grupul pe Twitter. Mai mult de 100 de persoane au luat parte la demonstrație, a spus acesta.

În timp ce gestionarea Germaniei a crizei coronavirusului a fost printre cele mai de succes din Europa, a observat focare repetate în abatoare, ai căror angajați sunt adesea migranți care locuiesc în spații aglomerate furnizate de companie.

"Trebuie să recuperăm controlul asupra producției noastre alimentare. Să înlocuim conglomeratele de carne determinate de profit cu site-uri de producție controlate democratic, ecologice și fără daune", a declarat activista Maya Keller într-un comunicat.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2