Stiri

162

Oasele din ferme recilclate pe fluxul alimentar

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunţat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producţia de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme. Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com şi preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York. Un fapt special al produselor sale este că, fie că vorbim de supa de pui, de vită sau de peşte, reţetele cuprind un „ingredient secret”: în loc de carne, se folosesc oasele de la fermele din jurul New York-ului. Femeia spune că, în felul acesta, vine în ajutorul micilor fermieri care întâmpină probleme în a scăpa de resturile oaselor de la animale. Fermele industriale se descotorosesc de resturile de oase transportându-le către alte fabrici care le procesează, de obicei, în hrană pentru animale. De-a lungul timpului, aceste fabrici procesatoare de oase de fermă şi-au dezvoltat afacerea astfel că acum acceptă numai cantităţi industriale de oase. Micile ferme, care nu pot furniza o cantitate mare de oase, au trebuit să găsească alte soluţii pentru a scăpa de reziduurile de animale. Multe ferme încearcă să vândă oasele în piaţă către proprietarii de câini sau persoanelor care doreau să le fiarbă pentru a face propria lor supă. Însă oferta depăşeşte cererea, iar cei mai mulţi mici fermieri se văd nevoiţi să depoziteze în propria fermă resturile de oase. Prin afacerea sa, Mamane scapă fermierii de acest surplus, se arată în articolul citat. Datorită succesului micii sale afaceri, Mamane a început să călătorească în afara statului New York şi a încheiat parteneriate cu alte cinci ferme, dar şi cu o pescărie, trecând pe lista sa şi o reţetă de supă din oase de peşte. În ultima perioadă, nu mai trebui să traverseze statul New York în căutarea de furnizori. Au început să vină fermierii la Mamane pentru a-i oferi resturile de oase. Dar pentru a accepta noi propuneri de colaborare din partea fermierilor, newyorkeza a trebuit să-şi extină afacerea. Se pregăteşte să-şi punctul de lucru din Brooklyn în Hudson pentru a fi mai aproape de furnizori şi unde închirierea spaţiului de producţie costă mai puţin. Aceste schimbări îi vor permite să investească în creşterea producţiei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2