91

Oamenii de ştiinţă repoziţionează calităţile brânzei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Oamenii de ştiinţă repoziţionează calităţile brânzei, aceasta fiind mai degrabă un aliment benefic, o proteină densă, bogată în calciu, o gustare sănătoasă, decât cum era considerată până acum, drept un aliment cu grăsimi, care trebuie consumat cu moderaţie. De ani de zile, brânza a fost demonizată ca fiind un aliment cu grăsimi saturate, care ar putea ridica nivelul colesterolului şi ar creşte numărul bolilor de inimă, iar nivelul mare al sodiului din compoziţia sa ar reprezenta un pericol sporit pentru ridicarea nivelului tensiunii arteriale. Dar ştiinţa a descoperit „găuri” în aceste argumente, creând o oportunitate pentru calităţile brânzei şi a o transforma într-o”uimitoare poveste de succes”, după cum a spus Julian Melletin, director al New Nutrition Business, într-un raport publicat în această lună, potrivit Food Manufacture-usa.com.   „Un lucru esenţial pentru marketing-ul la produsele de brânzeturi este acela de a contesta totate criticile care sunt puse pe seama sodiului existent în brânză”, a mai spus Julian Mellentin. Acesta şi-a argumentat părerea aducând în prim plan rezultatele tuturor studiilor ştiinţifice publicate în ultimii ani, studii care subminează mesajele negative actuale despre brânză, ca aliment nesănătos.   De pildă, un studiu publicat în „Jurnalul american de nutriţie clinică” a găsit o corelaţie negativă între consumul de brânză şi IMC, ceea ce pune la îndoială ideea că conţinutul de grăsimi saturate din brânză ar putea duce la creşterea în greutate. Alte studii suplimentare publicate în 2014, în Brtitish Medical Journal şi revista „Nutriţie şi boli cardiovasculare” susţin că, din contră, conţinutul ridicat de grăsimi din brânză nu creşte tensiunea arterială, din cauza „întregii matrice alimentare”în care este livrat!   „În consecinţă, a adăugat şi Joana Maricato, analist la New Nutrition Business, rezultate uimitoare apar în studiile privind produsele lactate şi în special în cazul brânzei, dovedind că o combinaţie de substanţe nutritive din brînză, are mai multe beneficii pentru sănătate, care nu au fost luate în considerare în trecut”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2