Tehnologii

223

O nouă folie de ambalare a produselor congelate, 100 % reciclabilă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

SABIC, lider mondial în produse chimice diversificate, a lansat o soluție de ambalare durabilă pentru alimentele congelate, care combină o nouă calitate din polietilenă (PE), cu tehnologie inovatoare de producție a filmului.

Comparativ cu soluțiile convenționale de film PE cu suflare, acesta oferă un randament semnificativ mai mare și are, de asemenea, potențial pentru reducerea efectului, făcându-l atractiv atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere al durabilității.

Soluția se bazează pe o structură de film mono-TF TF-BOPE, care are o grosime de numai 20 micrometri - un beneficiu fără precedent pe această piață. Acest ecartament subțire oferă o reducere potențială a materialului de ambalare de aproximativ 35-50% în comparație cu filmul de PE suflat.

Grosimea redusă a soluției de ambalare minimizează impactul asupra mediului și sprijină proprietarii de mărci și comercianții cu amănuntul care își propun să reducă consumul de materiale de ambalare. Noua soluție de ambalare este, de asemenea, 100% reciclabilă și se potrivește fluxurilor de reciclare mono-PE.

Această soluție inovatoare de ambalare pentru alimente congelate este rezultatul colaborării strânse a SABIC cu furnizorii / extruderele de filme Ticinoplast și Plastchim-T, precum și cu producătorul de mașini de ambalat Syntegon Technology.

Stephan Eltink, directorul de afaceri al SABIC pentru PE în Europa, a declarat: „La SABIC, ne concentrăm pe furnizarea de soluții durabile și colaborarea cu clienții noștri pentru a-i ajuta să își atingă ambițiile și să rezolve provocările cheie din industrie. Lucrând îndeaproape cu Ticinoplast, Plastchim-T și Syntegon și folosind împreună inovația noastră, am reușit să introducem pe piață o nouă soluție care să permită ambalaje mai durabile fără compromisuri în ceea ce privește productivitatea și confortul consumatorului. ”

Pierre Hamelink, directorul de afaceri, piață și strategie de durabilitate al Syntegon, a declarat: „Această soluție inovatoare de ambalare demonstrează adevărata valoare a colaborării. Părțile interesate de-a lungul lanțului de aprovizionare au trebuit să colaboreze pentru a aduce acest lucru la viață: durabilitatea nu poate fi realizată singură. ”

 El a adăugat: „Eforturile noastre de cercetare și dezvoltare sunt conduse de misiunea noastră de a oferi sustenabilitate - fără compromisuri. Noua noastră tehnologie de etanșare PHS 2.0 poate prelucra pelicule mai subțiri, oferind în același timp același nivel de calitate de etanșare, protecție a produsului și viteză de procesare ca și tehnologiile de etanșare convenționale.

Atunci când înlocuiesc materialele de ambalare compozite pe mașinile Syntegon noi și existente cu filme realizate din BOPE SABIC, proprietarii de mărci beneficiază de chiar mai multe materiale și economii de costuri. "

Folia TF-BOPE realizată din material SABIC® LLDPE BX202 oferă direcție de rupere, rezistență redusă la rupere și oferă o deschidere ușoară unidirecțională. Comparativ cu soluțiile convenționale, acesta oferă o vizibilitate mult mai bună a produselor ambalate datorită transmisiei mai mari a luminii și a ceații mai scăzute. Între timp, luciul ridicat oferă design și estetică de primă clasă.

Pelicula subțire de 20 micrometri a fost testată cu succes pe mașinile verticale, de umplere și de etanșare Syntegon, care prezintă noua tehnologie de etanșare PHS 2.0. Această tehnologie reduce cantitatea de film prins cu 25% și crește viteza de ambalare cu până la 25%. Folia subțire TF-BOPE necesită, de asemenea, mai puțin timp de răcire, ceea ce mărește și mai mult viteza de ambalare. În timpul evaluărilor, s-a atins o viteză constantă de 130 de saci pe minut.

Pentru ambalatori, filmul TF-BOPE oferă o performanță de etanșare robustă și o productivitate crescută rezultată din viteza de ambalare îmbunătățită. Ecartamentul subțire are ca rezultat o eficiență crescută a rulourilor de film, ceea ce reduce manipularea logistică, spațiul de depozitare și costurile de transport.

Pentru convertoare și proprietari de mărci, materialul de film TF-BOPE al SABIC oferă o gamă largă de avantaje care includ o bună imprimabilitate, oportunități de economisire a costurilor, randament mai mare, consum mai mic de materiale plastice și taxe de ambalare mai mici datorită consumului redus de material. Reduce în continuare raportul greutate pachet la raportul greutate produs, rezultând un design de ambalare mai optimizat, se arată în comunicatul transmis redacției Meat.Milk.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2