Tehnologii

488

O companie de tehnologie alimentară a lansat o înghețată cu proteine durabile produse din aer

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania finlandeză de tehnologie alimentară Solar Foods a lansat Solein, o proteină durabilă făcută din aer, debutând cu o înghețată care conține astfel de ingredient la un restaurant din Singapore.

Un nou început

Compania finlandeză de tehnologie alimentară, Solar Foods, face istorie alimentară cu cel mai nou restaurant Fico din Singapore, prin vânzarea Solein Chocolate Gelato care conține unul dintre cele mai durabile produse proteice. Este pentru prima dată când membrii publicului pot încerca acest produs.

Solein a fost descris ca o „proteină care schimbă jocul” pentru industria alimentară globală. Este produs din aer compus din CO2, apă, azot și electricitate, iar proteinele sale naturale unicelulare unice nu depind de agricultură, vreme sau climă. Producătorul, Solar Foods, l-a descris ca fiind viitorul alimentelor durabile, cu diversitatea sa nelimitată de proteine.

Bioprocesul este folosit pentru a crea alimente

Acesta este un moment semnificativ pentru industria alimentară, nu în ultimul rând pentru că este pentru prima dată în lume când membrii publicului pot încerca un produs care a fost fabricat din gaze.

Solein se amestecă în alimente familiare, fie sărate, fie dulci, și are scopul de a crea alimente bogate în proteine care au fost făcute într-un mod durabil. Este produs folosind un bioproces în care microbii sunt hrăniți cu gaze, cum ar fi moleculele din aer, și o cantitate mică de nutrienți.

Nu se bazează pe agricultură, vreme sau climă și, potrivit Solar Foods, are potențialul de a fi realizat într-o varietate de condiții meteorologice, cum ar fi deșerturi, zone arctice sau spațiu.

O pulbere bogată în proteine

Produsul este descris ca o pulbere bogată în proteine, care conține aminoacizi esențiali și poate înlocui proteinele, primind mai întâi aprobarea de reglementare pentru a fi vândut în Singapore în septembrie 2022. A fost pus la dispoziție clienților la restaurant pe 15 iunie 2023.

„Este o oportunitate remarcabilă să fii prima echipă de bucătari care a introdus o înghețată unică în lume”, a spus bucătarul Mirko Febbrile la Restaurantul Fico.

„Combină gustul delicios familiar pe care îl iubim cu toții cu un ingredient unic produs fără a ne baza pe agricultura tradițională. Explorarea versatilității lui Solein a fost o călătorie incredibilă; am experimentat cu potențialul său, creând feluri de mâncare variind de la supe miso, paste, sosuri și deserturi. Înlocuind lactatele cu Solein în acest gelato de ciocolată, am reușit să fabricăm o înghețată vegană fără a face compromisuri cu cremitatea sa.

„Ca bucătar, cred cu tărie în a face alimentele durabile și responsabile. Solein ne deschide oportunități de a reimagina lanțul alimentar într-un mod care să beneficieze planeta noastră, fără a compromite mâncărurile și aromele pe care le iubim.”

„Viitorul poate avea gust de orice”

Aceasta este una dintre primele ori când un produs alimentar a fost produs fără fotosinteză și agricultură care a fost pus la dispoziția publicului larg. Gelatul făcut la Fico înlocuiește lactatele cu Solein, ocolind nevoia unui produs animal.

Acest produs ar putea oferi o privire asupra modului în care alimentele ar putea fi produse în viitor, deoarece versatilitatea și funcționalitatea Solein ar putea oferi o nouă modalitate de a face alimente mai durabile.

„Dacă nu știai, nu ai putea ghici că acest gelato include un ingredient complet nou, unic și hrănitor doar gustând-o. Arată, se simte și are gust la fel ca orice altă gelato italiană – și tocmai asta este ideea. Solein este „Intelul interior” al industriei alimentare”, a declarat Shilei Zhang, CCO al Solar Foods.

„Solein Chocolate Gelato se potrivește perfect pentru această piață. Înghețata este foarte populară în Singapore: este obișnuit să vezi oameni stând la coadă la chioșcurile de înghețată pentru un răsfăț rece într-o seară fierbinte din Singapore. Ciocolata este, de asemenea, una dintre cele mai populare arome în înghețată din întreaga lume, așa că este ușor de adaptat la gusturile locale.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2