Stiri

141

Noile norme de etichetare, sub lupa specialiștilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Noile norme de etichetare a produselor alimentare, conform Regulamentului European 1169 au fost puse sub lupa specialiștilor ieri, la București, în cadrul unui simpozion de specialitate organizat de compania Meda Consulting. La eveniment au participat numeroși reprezentanți ai companiilor producătoare de alimente, dar și reprezentanți din retail, directori de calitate, ingineri tehnologi etc., temele abordate stârnind interesul deosebit al asistenței, dar și numeoroase întrebări care au dat ocazia unor dezbateri ad-hoc.

  Prima comunicare a evenimentului a fost susținută de doamna Dana Tănase, Director al Direcției Singuranța Alimentelor de Origine Animală din cadrul ANSVSA. Sub titlul ”Trasabilitate și etichetare-Condiții pentru siguranța alimentelor, doamna Tănase a făcut referire în special la produsele din carne și la produsele din pește, insistând asupra necesității respectării cu strictețe a legislației care va intra în vigoare pe 13 decembrie 2014.   La rândul său, doamna Conferențiar Dr. Corina Aurelia Zugravu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davilla, din București, a detaliat aspecte specifice ale etichetării nutriționale, în comunicarea cu titlul ”Declarația nutrițională, cum și unde o scriem”.  

Participare interactivă

  În a doua sesiune a Simpozionului, doamna Mirona Daia, Expert în cadrul ANPC, a susținut comunicarea cu titlul ”Reglementări legislative pentru îmbunătățirea nivelului de informare a consumatorului”, dialogul cu participanții fiind deosebit de vivace, aceștia subliniind eliminarea prevederilor care pot conduce la confuzii, atât pentru companii, cât și pentru consumatori.   A treia sesiune a evenimentului a avut-o ca protagonistă pe noamna Tatiana Onisei, Șef Serviciu Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, aceea care a pledat pentru simplitate și claritatea etichetării, în comunicarea cu titlul ”Mențiunile nutriționale și de sănătate-flexibilitate în formulare”.   La finalul Simpozionului, doamna Corina-Aurelia Zugravu a susținut o sesiune interactivă și practică, moment care a purtat titlul ”Exerciții și probleme de etichetare a alimentelor”, fapt care a generat o serie întreagă de noi dezbateri generate de întrebările participanților. Vom reveni cu detalii despre fiecare temă abordată în parte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2