Repere

299

New Trend in Food: Tot ce e vechi e nou

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cu toții am auzit acele cuvinte de la rude mai în vârstă și există toate șansele să le rostim și noi la un moment dat în viața noastră. De ce? Oamenii iubesc nostalgia. Suntem cu toții vinovați de romantizarea trecutului? Probabil. Dar nu este deloc o crimă, așa că vom continua să o facem, se arată într-o analiză a tendințelor din industria alimentară, făcută de FoodNavigator.

Intră în tendința alimentară nostalgică

Fie că este vorba despre numeroasele conturi de Instagram care arată jucăriile, reclamele și gadgeturile din trecut, fie despre podcasturi dedicate fotbalului de altădată (consultați Quickly Kevin dacă nu ați făcut-o deja!), Nostalgia vinde.

„Totul este vechi, este nou”, spune un purtător de cuvânt al companiei de analiză industrială, thefoodpeople.

„Mâncărurile retro din anii ’50 până în anii ’80 au revenit la modă – de la aperitive (cocteiluri de creveți, frigărui de gilda etc.) la feluri principale (pește poșat în sos de unt, chifle de carne etc.) până la deserturi (fleecuri, rulade etc.). ).”

Deci, de ce consumatorii îmbrățișează aromele trecutului?

„Cu atât de multe soiuri și arome în curs de dezvoltare oferite acum, consumatorii sunt mereu în căutarea unui strop de tradiție”, a declarat Arainn Cleland, director de vânzări al Yorkshire Baking Company, pentru FoodNavigator. „Fie că acestea sunt favoritele familiei sau arome și produse care stârnește nostalgie și au un element „clasic””.

Dar nu doar bucuria de a reaminti este cea care alimentează tendința actuală de nostalgie. Mulți cred că tulburările globale recente și incertitudinea politică au dus la dorința consumatorilor de vremuri mai simple.

„În lumina crizelor globale, cum ar fi pandemia, urmată de inflație, consumatorii se sprijină pe mărcile nostalgice pentru a le aminti vremurile bune și pentru a le reasigura în ceea ce privește calitatea și gustul”, spune un purtător de cuvânt al companiei Mintel, care analizează piața. concentrarea pe „anii dinainte” – înaintea pandemiei de COVID-19 – provine dintr-o percepție retrospectivă a acestei perioade ca fiind un moment mai bun pentru mulți.”

Și acest punct de vedere este repetat de producătorii de alimente

„Recent am trăit vremuri tulburi”, a declarat pentru FoodNavigator Rachel Kettlewell, fondatorul mărcii de gem cu conținut scăzut de zahăr, Fearne & Rosie. „Consumatorii caută arome simple, curate, tradiționale, care să împlinească un sentiment de nostalgie.”

Pe lângă faptul că privesc înapoi la vremuri mai simple la nivel global, mulți consumatori asociază trecutul cu alimente mai sănătoase, fără aditivi și conservanți.

„Consumatorii devin din ce în ce mai conștienți de ceea ce se află în alimentele pe care le consumă și de impactul pe care îl au asupra corpului lor și asupra planetei noastre”, adaugă Kettlewell de la Fearne & Rosie. „Știm că consumatorii apreciază onestitatea și integritatea ingredientelor. Ingredientele simple, curate, cu un cap la tradiție și acel sentiment de nostalgie va fi întotdeauna sărbătorit.” Și tendința nostalgiei nu se oprește aici.

Echipele de marketing se alătură tendinței alimentare nostalgice

Tendința alimentară nostalgică mătură industria alimentară și se pare că toată lumea este dornică să se implice. Nu numai că partea de producție a industriei alimentare îmbrățișează stilul de școală veche, ci și echipele de branding sunt fericite să revină.

Ca parte a sărbătoririi a 200 de ani, marca britanică de produse de cofetărie Cadbury, acum deținută de Mondelez International, a adus înapoi unele dintre ambalajele sale clasice de lapte cu lapte.

Cadbury’s își relansează, de asemenea, barul Top Deck pentru o perioadă limitată, ambalajele despre care se spune că sunt „de inspirație vintage” pentru a atrage nostalgia Generației X.

Și această tendință nu este văzută doar în toată Europa, mărcile din SUA sunt, de asemenea, atrăgătoare pentru consumatorul nostalgic, cu nume mari precum Kellogg's făcând o călătorie pe calea memoriei. Gigantul cerealelor a lansat Pop-Tarts în ediție limitată în ambalajul original din anii 1960.

Cu toate acestea, o marcă renumită care se oprește cu această tendință este Lyle's Golden Syrup, care s-a redenumit recent după 150 de ani. Celebrul leu înconjurat de albine, care împodobeau anterior cutiile lui Lyle, a fost înlocuit cu un cap de leu după ce mulți consumatori și-au dat seama că leul de pe cutie era de fapt mort. Imaginea descrie povestea biblică despre Samson care ucide un leu din Cartea Judecătorilor.

„Astăzi aveam ani când am aflat că leul de pe Lyle’s Golden Syrup era, de fapt, mort, înconjurat de albine”, a scris un utilizator pe X, oficial Twitter.

Brandul, deținut de Tate & Lyle Sugars, deține recordul mondial Guinness pentru cele mai vechi ambalaje de marcă, același ambalaj fiind menținut din 1885. Cu toate acestea, rebrand-ul nu pare să fi afectat succesul lui Lyle, deoarece mai mult de un milion de cutii sunt vândut în fiecare lună.

„Deși vom continua să onorăm branding-ul nostru original cu cutia de moștenire, consumatorii trebuie să vadă că mărcile se mișcă cu vremurile și își îndeplinesc nevoile actuale”, a declarat James Whiteley, director de brand pentru Lyle’s Golden Syrup. revenind la moda gastronomică. GettyImages/clubfoto

Ce urmează pentru tendința alimentară de nostalgie?

Se pare că nu numai că tendința nostalgiei este populară, dar este aici pentru a rămâne.

„Multe mărci au recunoscut deja puterea nostalgiei de marketing și o folosesc în avantajul lor”, spune un purtător de cuvânt al Mintel. „Mărcile continuă să recurgă la marketingul retro și nostalgic pentru a sublinia f prietenie și plăcere, conectându-le imaginea cu elemente evocatoare din trecut.”

Și nu numai că consumatorii cumpără produse, care trezesc un sentiment de nostalgie, ei creează și ei înșiși acele alimente.

„Pe măsură ce coacerea acasă devine mai puternică, există o proporție de consumatori care doresc acea aromă de casă și se simt ușor disponibile”, spune Cleland de la Yorkshire Baking Company. „Ne putem aștepta să vedem o creștere a aromelor mai tradiționale, pe măsură ce consumatorii caută acele arome mai simple, dar clasice.”

În plus, se pare că aromele tradiționale iubite de diferite culturi vor fi, de asemenea, îmbrățișate, pe măsură ce mărcile recunosc moștenirea multiculturală a Europei.

„Va fi interesant să vedem cum se traduc aromele tradiționale pe tot continentul”, spune Kettlewell de la Fearne & Rosie. „Creșea este cea mai vândută dulceață de pe piața germană, în timp ce britanicii preferă căpșunile. Am putea observa, de asemenea, adoptarea de gemuri tradiționale de moștenire culturală, cum ar fi Mango, care face comerț excesiv în familiile de origine asiatică.”

În plus, dragostea consumatorilor pentru tradițional este combinată cu interesul lor de a încerca arome mai noi și probabil că acest lucru va continua.

„Oamenii vor dori mereu de soluțiile lor nostalgice”, a declarat Nanno Palte, manager global de informații de marketing pentru furnizorul de ingrediente Puratos, pentru FoodNavigator.

„Ceea ce este interesant în sectoarele pe care le servim este că vedem de fapt că gusturile clasice sunt reimaginate cu alternative de ultimă generație sau mai de nișă.

Arome binecunoscute precum cafeaua și portocala fac loc unor opțiuni mai distincte, cum ar fi espresso arabica sau calamansi, un fruct citric din Filipine Aceste arome sofisticate unesc dorința contradictorie atât pentru gusturi unice, cât și pentru opțiunile de încredere pe care oamenii le cunosc și le iubesc.” (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2