Tehnologii

205

New Nutrition Business: Grăsimile, din nou la modă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

De zeci de ani, grăsimea a fost demonul dietetic de evitat. Dar consumatorii, în special cei mai tineri, își pierd rapid frica de grăsime și asta oferă noi oportunități uriașe pentru dezvoltatorii de produse din mai multe categorii.

Un studiu realizat în cinci țări de către analiștii din industria alimentară de la New Nutrition Business arată că 34% dintre tinerii între 25 și 44 de ani (a se vedea graficul) vor să mănânce mai multe grăsimi sănătoase.

În schimb, printre consumatorii cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani, care au crescut în epoca în care „conținutul scăzut de grăsimi este cel mai bun” era dogma nutrițională, doar 23% încearcă să mănânce mai multe grăsimi sănătoase.

Îmbrățișarea în creștere a grăsimilor este alimentată parțial de viziunea carbohidraților și a zahărului ca fiind noii demoni dietetici, doar 16% dintre americani considerând grăsimile ca substanța nutritivă care poate provoca creșterea în greutate, comparativ cu 48% care blamează carbohidrații și zahărul.

Este o schimbare completă în urmă cu un deceniu, când 70% dintre americani încercau să-și reducă consumul de grăsimi.

Grăsimile dau gust mâncării

„Când oamenii descoperă grăsimea, există o astfel de diferență de gust”, a declarat Julian Mellentin, directorul New Nutrition Business. „Grăsimea este prietenul dezvoltatorilor de produse, îmbunătățind textura, simțul gurii, structura și conținutul de umiditate.

În toate categoriile, pe măsură ce timpul trece, vor exista mai puține motive pentru a produce produse care au un nivel scăzut de grăsime. Provocarea companiilor este să se asigure că utilizează grăsimi de bună calitate, unde pot indica o sursă naturală bună. ”

Punctele de vedere schimbătoare despre sănătatea grăsimilor saturate încep să redefinească categoriile. Mărcile provocatoare, mărcile mari, etichetele proprii ale comercianților cu amănuntul - toate beneficiază de frica în scădere a consumatorilor de grăsime.

Câteva exemple

Comerciantul cu amănuntul Marks & Spencer comercializează un iaurt grecesc de 10% grăsime pe etichetă, alături de liniile sale de grăsime zero și 5% grăsime. Acesta poartă eticheta Eat Well a retailerului, concepută „pentru a ajuta clienții să navigheze într-o alimentație sănătoasă”.

Concurentul său Tesco, cel mai mare grup de supermarketuri din Marea Britanie, are, de asemenea, un iaurt grecesc cu etichetă proprie de 10% grăsime.

Yoplait, lider în produsele lactate din SUA, îi introduce pe americani în crème fraiche, unul dintre produsele tradiționale din Franța care conțin lapte bogat în grăsimi, care este de obicei 30-45% grăsime din lapte.

Acreditările și gustul natural al untului au propulsat creșterea de mulți ani. Vânzările de unt - deja la niveluri record - au crescut în timpul pandemiei, pe măsură ce oamenii mâncau mai mult acasă. Creșterea în dolari a consumatorilor pe unt a depășit - cu 360% - creșterea cheltuielilor pentru margarine și tartine.

Cel mai mare câștigător a fost brandul irlandez Kerrygold. Vânzările au crescut cu un impresionant 28,3%, la 235,4 milioane de dolari (207,5 milioane de euro), devenind astfel marca de unt numărul doi din SUA.

Renașterea grăsimilor

„Renasterea grasimilor este o tendinta lunga, lenta si constanta”, a spus Mellentin. Este interconectat cu alte tendințe:

• mai puțini carbohidrați și mai multe proteine

• gestionarea greutății

• dorința crescândă a consumatorilor de a-și face propriile cercetări online și de a provoca experți și ortodoxii

Schimbarea este determinată și de persoanele care se bucură de gustul și textura mai satisfăcătoare ale produselor cu conținut ridicat de grăsimi și cred acum că se pot bucura de ele fără vinovăție.

 „Liniile directoare dietetice oficiale din aproape fiecare țară încă solicită consumatorilor să-și limiteze consumul de grăsimi saturate”, a spus Mellentin.

„Dar un număr în continuă creștere de consumatori - conduși de ceea ce descoperă în timpul propriilor cercetări on-line și pierderea credibilității experților în nutriție din ultimii 15 ani - își fac propriile minți și acceptă ideea că grăsimea poate fi bună , în special în ceea ce privește gestionarea greutății, una dintre cele mai mari motivații ale consumatorilor. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2