Stiri

182

Moody's: Industria ambalajelor nu este imună la perturbările COVID-19

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un nou raport al agenției de rating Moody's a constatat că sectorul ambalajelor din Europa, în general, a avut o expunere scăzută la pandemia COVID-19, deși unele companii sunt mai vulnerabile decât altele.

Veniturile, generate de Industria alimentara

Potrivit raportului, cea mai mare parte a veniturilor totale ale celor 15 companii europene de ambalare fără hârtie care sunt evaluate de Moody's este generată de piețele alimentare, băuturi și produse farmaceutice, care „demonstrează rezistență” în situația actuală de pandemie.

Cu toate acestea, acesta a spus că companiile care produc ambalaje pentru industria cosmetică sau alte sectoare „puternic afectate”, cum ar fi ospitalitatea și călătoriile, ar putea „experimenta scăderi semnificative ale volumului” în aceste segmente, în timp ce perspectiva unei recesiuni globale ar putea câștiga și asupra aceste sectoare.

„Recuperare” de piață

În general, Moody's a spus că se așteaptă la o scădere de 5% a EBITDA totală pentru sector în 2020, dar se așteaptă la o „revenire” anul viitor.

De asemenea, a remarcat faptul că unii producători de ambalaje care nu sunt din hârtie au sau se confruntă cu producții și perturbări logistice legate de pandemie.

Moody's a spus că, în general, nivelurile de lichiditate rămân „adecvate” în întreprinderile pe care le evaluează, cu scadențe ale datoriilor în general peste 2022.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2