Tehnologii

650

Mondi și Skånemejerier se asociază pentru a introduce ambalaje din plastic monomaterial

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui comunicat al companiei, Mondi și Skånemejerier colaborează pentru a crea un nou ambalaj monomaterial pentru brânză. Noul ambalaj este conceput pentru reciclare și înlocuiește soluția anterioară nedestinată pentru reciclare. Pachetele protejează alimentele menținând materialele în circulație.

 Mondi, lider global în ambalaje și hârtie, a colaborat cu Skånemejerier pentru a crea un ambalaj monomaterial, pe bază de polipropilenă (PP), pentru, printre altele, brânza Hushållsost de la ICA.

Noul ambalaj cuprinde o bandă de bază monomaterial și o folie de acoperire, toate acestea fiind produse și imprimate de Mondi înainte de a fi transformate în blocuri de brânză de 1 kg și 2 kg de către Skånemejerier. Va fi vândut în supermarketul suedez ICA și vine acum în ambalaje concepute pentru reciclare.

Soluția monomaterial de la Mondi oferă bariere mari împotriva oxigenului și vaporilor de apă, păstrând produsul proaspăt pe raftul supermarketului. Oferă rezistență ridicată la perforare care protejează brânza și imprimabilitate excelentă, astfel încât mesajele de marca și de reciclare să poată fi comunicate bine în ambalaj.

Acest ambalaj inovator este lansat în aceeași perioadă de timp în care Site Zero, cea mai mare unitate de sortare a ambalajelor din plastic uzate, își va deschide porțile în Suedia.

Această instalație de ultimă generație, programată să intre în funcțiune în noiembrie 2023, va procesa deșeurile de plastic uzate atât din Suedia, cât și din Finlanda. Datorită designului monomaterial al ambalajului, instalația va putea sorta eficient această soluție pentru reciclare, contribuind la o economie circulară.

Helene Brynell, Regional Sales Nordic Consumer Flexibles la Mondi, spune: „30% din alimentele din lume sunt pierdute sau irosite – ceea ce echivalează cu 1,3 miliarde de tone – astfel încât designul ambalajului potrivit pentru scop are un rol crucial de jucat.

Produsele proaspete, cum ar fi brânza, trebuie să fie ambalate corespunzător – iar protecția trebuie să meargă mână în mână cu ambalarea durabilă. Noua noastră soluție monomaterial îndeplinește exact asta: menține brânza proaspătă, păstrând în același timp materialele de ambalare în circulație prin proiectare pentru reciclare.”

Ingemar Jönsson, Manager de Ambalare, Skånemejerier, adaugă: „Colaborarea noastră cu Mondi a fost un proces amănunțit: am început primele noastre teste și teste în 2019 și suntem încântați să aducem pe piață acest ambalaj complet reciclabil înainte de sfârșitul anului 2023. Relația de lucru pe care am avut-o, a însemnat că am fost capabili să adaptăm materialele și utilajele în mod eficient, rezultând o soluție de succes, potrivită pentru scop.

Avem un ambalaj puternic, eficient și arătos, care ține materialele la curent și răspunde cerințelor consumatorilor pentru soluții mai durabile.”

Rickard Jansson, inginer de dezvoltare la Swedish Plastic Recycling afirmă; „Suntem foarte pozitivi cu privire la noul ambalaj pe care Mondi l-a dezvoltat împreună cu Skånemejerier pentru ICA.

Folosind film monomaterial în loc de laminat format din diferite tipuri de plastic, putem sorta și recicla ambalajele rămase în sistem, evitând astfel incinerarea.

Cu noua tehnologie Site Zero, acest ambalaj pe bază de folie PP va putea deveni produse noi, ceea ce nu a fost posibil până acum în nicio unitate din Suedia. Oferă fluxuri circulare de plastic care reduc nevoia de materii prime fosile și de ardere”.

Ambalajul pentru brânză monomaterial de pe rafturile ICA a câștigat anul acesta premiul PackNorth la categoria „Food” și a fost, de asemenea, recunoscut la târgul Empack din octombrie de la Stockholm, Suedia.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2