Stiri

226

Ministrul Petre Daea a participat la Consiliul AGRIFISH

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre DAEA, a participat la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care va avea loc la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit aspecte importante pentru sectorul agricol românesc: noua strategie a Uniunii Europene pentru păduri pentru 2030, aspecte agricole privind refacerea naturii, îngrășămintele și securitatea alimentară, tranziția energetică a pescuitului și acvaculturii.

Miniștrii au discutat despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a noii strategii a UE pentru păduri pentru 2030 și au desfășurat un schimb de opinii cu privire la acțiunile întreprinse la nivelul UE și la nivel național.

În cadrul reuniunii, s-a desfășurat un schimb de opinii cu privire la recenta comunicare a Comisiei privind îngrășămintele, publicată la 9 noiembrie 2022.

Delegația spaniolă a informat pe miniștri despre necesitatea de a asigura disponibilitatea și accesibilitatea financiară a îngrășămintelor, ca bază pentru securitatea alimentară.

Comisia a comunicat miniștrilor un plan de acțiune concret pentru promovarea tranziției energetice a sectoarelor pescuitului și acvaculturii.

Totodată, oficialii europeni au primit informații din partea Comisiei cu privire la rezultatele Conferinței UE privind bioeconomia, care a avut loc în perioada 6-7 octombrie 2022 la Bruxelles.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2