Stiri

211

Miliardarul Bernard Arnault și-a vândut acțiunile deținute la Carrefour

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Miliardarul francez Bernard Arnault și-a vândut participația la grupul de supermarketuri Carrefour, retailerul în care a investit prima dată în urmă cu 14 ani, informeaza Reuters.

Magnatul mărfurilor de lux Arnault deținea o participație de 5,7% prin intermediul holdingului său Financiere Agache, care a strâns 724 milioane de euro prin vânzarea de acțiuni pe piață într-un proces accelerat de construcție de cărți, a spus Societatea Generală.

Pachetul Agache a fost vândut la 16 EUR pe acțiune, după ce Arnault, alături de Colony Capital și Axon Capital, a luat pentru prima dată o participație de 9,8% în 2007 la un preț mediu de 47 de euro pe acțiune.

"Agache a susținut în mod fiabil Grupul Carrefour în ultimii 14 ani", a declarat Alexandre Bompard, președintele și CEO-ul Carrefour într-o declarație.

"De la sosirea mea, am beneficiat de încrederea și sprijinul neclintit al lui Bernard Arnault în fiecare etapă a transformării Grupului. Îi mulțumesc foarte mult”.

Carrefour a trecut prin mai multe transformări în ultimii ani, acționarii beneficiind pe măsură ce au scos afacerile, inclusiv lanțul său de supermachete DIA. Arnault a fost unul dintre cei trei mari acționari ai săi, alături de familia Moulin și omul de afaceri brazilian Abilio dos Santos Diniz.

În luna mai, compania a reînnoit mandatul lui Bompard, directorul executiv urmând un plan de rotație care implică reduceri de costuri și un e-commerce pentru a spori vânzările și profiturile, pentru încă trei ani.

Arnault, cel mai bogat om din Franța, a susținut Bompard în ianuarie, când executivul discuta cu Couche-Tard din Canada despre un acord de preluare, au spus atunci surse. Couche-Tard a renunțat în cele din urmă la oferta sa de aproape 20 de miliarde de dolari pentru Carrefour după ce a intrat în opoziția guvernului francez.

De atunci, Bompard a efectuat achiziția Grupului BIG, evaluată la aproximativ 1,3 miliarde de dolari, și a afirmat că Carrefour era viabilă de unul singur.

Agache se concentrează pe investiții în modă și lux și a participat la producătorul de sandale Birkenstock în februarie. Vehiculul începuse deja să vândă o parte din participația sa Carrefour în septembrie 2020.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2