Stiri

155

Mesajul A.C.E.B.O.P către fermierii și consumatorii români

autor

MeetMilk.ro

distribuie

ACEBOP transmite exclusiv prin intermediul revistei Meat.Milk un mesaj de susținere, in aceste momente dificile, tuturor fermierilor și consumatorilor din România.

O gravă demonstrație a valențelor umane

Epidemia COVID-19 ne demonstrează tuturor valențe grave umane, sociale și economice. Trebuie să facem față impreună , am fost și rămânem loviți din toate părțile – gripa sezonieră, COVID-19, pesta porcină africană, influența aviară.

In vârtejul evenimentelor umane și sociale, să nu uităm că siguranța alimentară este parte a siguranței naționale.

Vedem cu ingrijorare cum legumele de primăvară se aruncă, cum carnea nu mai incape in depozitele noastre in timp ce piața românească este sufocată de legume, carne și ouă din alte țări.

Pentru scăderea riscului de boală, țările afectate au inchis restaurantele, fapt care afecteaza vânzările fermierilor, vorbim de un context european care se răsfrânge asupra fermierilor români. Să nu uităm faptul că restaurantul este locul unde se consumă preponderent carne, din toate speciile. Inchiderea acestuia inseamnă o mare lovitură pentru fermierii UE.

Fermierii români sunt loviți și ei de această decizie a statului român, pentru că produsele lor nu mai ajung la consumatorul final.

Cum protejăm producătorii pentru liniștea consumatorilor?

Statele au ajuns să se canibalizeze intre ele, să vândă la preț de dumping pentru că nu mai au unde depozita carnea. Doar instituțiile europene pot rezolva situația, prin introducerea cărnii in rezervele naționale – sau orice altă măsură disponibilă.

Avem nevoie urgent de ajutorul Europei, boala va distruge comerțul mondial in lipsa măsurilor. Fermierii trebuie protejați prin măsuri  rapide, să fie capabili să producă calitate și cantitate pentru 500 de milioane de consumatori europeni.

Mai avem mult până la intrarea in convalescență și vom reuși numai prin susținere reciprocă și responsabilitate crescută.

In numele Consiliului Director al A.C.E.B.O.P.,

Președinte Dr. Mary PANĂ

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2