Stiri

232

Meggle închide o fabrică de lactate în Croația

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania germană de produse lactate și ingrediente Meggle Group urmează să își închidă instalația croată din Osijek, cu pierderea a 160 de locuri de muncă, informează DairyReporter.

Compania întrerupe și contractele cu fermierii locali

Meggle informează că este în procesul de optimizare a operațiunilor și strategiilor sale generale de afaceri, care include instituirea unor modele de afaceri durabile pe termen lung, pe toate piețele pe care își desfășoară activitatea.

Drept urmare, a fost luată o decizie de restructurare a operațiunilor comerciale în Croația și de închidere a instalației de producție din Osijek până la sfârșitul anului. Începând cu 1 ianuarie 2021, Meggle va fi prezentă în Croația cu un nou model de afaceri, diferențiat.

Decizia de a restructura operațiunile de afaceri în Croația și închiderea unității de producție din Osijek a fost luată din cauza provocărilor și a crizelor cu care s-au confruntat în ultimii câțiva ani, care au avut un impact negativ asupra afacerilor, a declarat compania, inclusiv criza aflatoxinei, scandalul de corupție Agrokor și ultima criză de coronavirus, care continuă.

Concomitent, Meggle va înceta cooperarea cu producătorii și furnizorii săi croați, în conformitate cu decizia de închidere a instalației de producție. Cu toate acestea, a spus că își va îndeplini toate obligațiile contractuale.

Guvernul răspunde

În urma anunțării închiderii fabricii, Ministerul Agriculturii din Croația monitorizează situația din sectorul produselor lactate și se va întâlni în curând cu reprezentanți ai principalelor industrii lactate, a declarat Marija Vučković, ministrul Agriculturii.

Ministrul a declarat că sunt afectate 340 de ferme lactate, cu o producție totală de aproximativ 26 de kilograme de lapte, sau aproximativ 6% din cantitatea totală de lapte care este livrată anual produselor lactate croate.

"Ministerul Agriculturii va desfășura toate activitățile necesare și va depune toate eforturile în scopul păstrării producției de lapte în fermele subcontractanților Meggle", a spus ea.

La rândul ei, Camera de Agricultură din Croația, HPK, a declarat că anunțul lui Meggle a fost o nouă lovitură pentru producția internă de lapte, care a scăzut continuu de mai bine de 10 ani.

"Un număr mare de producători au renunțat la producție, iar autosuficiența producției de lapte în Croația a scăzut la aproximativ 40%", a spus HPK.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2