Stiri

172

Medalie de Aur pentru echipa UGAL, la concursul internațional Ecotrophelia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, studente ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost premiate cu Medalia de Aur, pentru creația lor, îngheţata din gutui, prune şi zer, în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia, manifestare conexă târgului SIAL de la Paris.   Proiectul, la care s-a lucrat doi ani și jumătate, s-a derulat sub coordonarea doamnei Daniela Borda, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor-UGAL, aceea care a declarat:   ”Conceptul acestei înghețate este legat de valorificarea potenţialului naturii, totul fiind absolut natural. Au fost multe încercări, dar, în cadrul facultăţii există echipamentele necesare pentru obţinerea unor prototipuri. Practic, o miniaturizare a produsului.   Cel care gustă aşa ceva are plăcuta surpriză a pulpei fructelor. Se adaugă zerul concentrat şi delactozat. Asta face ca îngheţata să poată fi consumată şi de persoanele care au intoleranţă faţă de lactoză”.   Premiul a constat în acordarea sumei de 5.000 de euro dar, mult mai important decât această sumă este recunoașterea oficială a talentului celor trei studente și, implicit, a calității învățământului românesc de specialitate, a valorii incontestabile a Universității Dunărea de Jos din Galați.   Sperând ca produsul să intre în fabricația de serie la una dintre companiile românești, și sperând totodată că medaliatele cu aur nu vor pleca din România, după terminarea studiilor, adresăm felicitările noastre celor trei câștigătoare și doamnei profesor Daniela Borda.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2