Tehnologii

163

Meat & Milk: Sorin Minea a declarat că împorturile de carne au crescut dramatic

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Oferta de carne de porc este în prezent mai mare decât cererea, preţul stagnează şi avantajează consumatorii, dar pentru procesatori şi producători nu este aşa de bine, iar importurile de carne au crecut”, a declarat miercuri pentru Agerpres Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, la conferinţa Meat & Milk, eveniment care s-a desfășurat la Poiana Braşov în perioada 3-5 iunie.

Acesta a adăugat că "importurile de carne au crescut dramatic în România în acest an, Polonia fiind vârful de lance. Calea este ca în primul rând procesarea să înţeleagă că drumul preparatelor din carne este altul decât cel ales de unii dintre noi. Noi am avut tradiţie în preparatele din carne şi ar trebui să revenim la tradiţie, fără aditivi.

Am învăţat din afară toţi aditivii, toţi înlocuitorii de carne, toate lucrurile acestea, produse frumos colorate, aspectuoase, şi mai puţină carne. Am intrat pe o piaţă în care suntem concuraţi de cei care sunt maeştri. Dacă ne menținem pe piaţa noastră, cu produsul nostru românesc din carne, cel adevărat, cu gusturile adevărate, cei din afară cu gusturile lor nu puteau intra pe piaţa noastră.

O parte dintre noi au stricat piaţa şi acum se miră. Nimeni din România nu livrează pe reţele de supermarketuri în toată Europa, dar în Europa polonezii şi nemţii livrează pe toată reţeaua şi astfel vor veni încet, încet peste noi. Părerea mea este că România are şanse să se impună pe piaţă nu numai la carne, dar şi la lapte, prin calitatea produsului, să ne întoarcem la calitatea iniţială a produsului românesc cu care am putea pătrunde şi pe piaţa comunitară la ora actuală", a afirmat Sorin Minea.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2