Stiri

153

McDonald's anunță un pas important în reducerea prezenței antibioticelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

McDonald's SUA a luat decizia de utiliza carne de pasăre doar de la  furnizorii care nu folosesc antibiotice în creșterea păsărilor, pas făcut în ideea de a ridica ștacheta cu privire la calitatea cărnii de pasăre servită în industria ospitalității americane.

  Lanțul de fast-food-uri a declarat că s-a aflat în strânsă colaborare cu fermierii de-a lungul ultimilor ani, în scopul de a reduce excesul de antibiotice în lanțul de aprovizionare cu carne de pasăre, iar noua politică lansată la începutul acestei săptămâni, nu face decât să continue aceste eforturi. Politica va fi aplicată la toți furnizorii McDonald`s SUA în următorii doi ani. Cu toate acestea, măsura va viza numai utilizarea antibioticelor importante pentru medicina umană, și nu va acoperi ionoforii - un tip de antibiotice caree nu sunt folosite pentru om și care ajută la menținerea stării de sănătate a păsărilor de curte.   Mike Andres, președintele McDonald`s SUA, a declarat: ”Clienții noștri doresc alimente de cea mai bună calitate și aceste măsuri reprezintă un pas spre a satisface mai bine aceste așteptări”. Marion Gross, vice-președinte senior al McDonald`s North America Supply Chain, a adăugat: ” McDonald`s consideră că orice animal care devine bolnav merită să primească îngrijirea veterinară corespunzătoare și furnizorii noștri vor continua să trateze aceste păsări cu antibioticele prescrise, dar apoi ele nu vor mai fi incluse în lanțul alimentar de aprovizionare”. Friends of the Earth (FOE), care a salutat măsura, a purtat o serie de discuții cu firma pe această temă, în special în ultimele șapte luni. În plus, organizația a încurajat compania să includă în viitor și alte animale în acest program.   Kari Hamerschlag, senior program manager la FOE, a declarat: ”Suntem încântați să vedem că McDonald`s face acest pas important în restricționarea consumului de carne provenind de la animalele și păsările tratate cu antibiotice, umplând golul lăsat de ineficiența unora dintre politicile FDA (US Food and Drug Administration). ”Sperăm că anunțul McDonald`s va conduce la continuarea cursei începute între lanțurile de restaurante de top, de a adopta rapid planuri destinate limitării utilizării de antibiotice în lanțurile lor de aprovizionare. De asemenea, sper că acest plan va convinge industria creșterii animalelor de a opri utilizarea abuzivă de antibiotice în zootehnie, un element cheie care a contribuit la dobândirea rezistenței la antibiotice”. Grupurile de lobby consideră că reducerea voluntară a utilizarii antibioticelor la efectivele de animale va înregistra astfel un mic succes, în condițiile în care între 2009 și 2012, utilizarea lor a crescut cu 16%. ”În timp ce faptul că McDonald`s se va axa pe eliminarea din alimentație a cărnii provenind de la păsări tratate cu antibiotice reprezintă un pas pozitiv înainte, așteptăm cu nerăbdare o reducere dramatică a utilizării de antibiotice și pentru celelalte animale, concentrându-ne pe îmbunătățirea practicilor de management în domeniul cărnii de porc și de vită”, a adăugat Hamerschlag.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2