Stiri

189

Maxum Foods: Pentru moment, piața globală a laptelui s-a calmat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dustin Boughton, director achiziții la Maxum Foods, a declarat pentruDairyReporter că, în afară de inevitabila corecție de pe piețele brânzeturilor din SUA, piețele lactate la nivel mondial au rămas relativ calme, deoarece creșterea crescută a aprovizionării cu lapte a fost însoțită de cererea mai mare a consumatorilor.

Fundamentele mărfurilor rămân amestecate între principalii producători, iar factorii regionali continuă să influențeze direcțiile valorice. El a adăugat că creșterea combinată a producției laptelui la marii exportatori va încetini în trimestrele următoare, ajutată de condițiile pentru exportatorii din emisfera sudică și de costurile mai ferme de hrană.

„Restricțiile pentru a limita răspândirea cazurilor de COVID continuă să sprijine creșterea cererii cu amănuntul, în timp ce comerțul cu servicii alimentare va rămâne slab”, a spus Boughton. „Riscul creșterii aprovizionării cu grăsime de unt în timpul iernii de nord, cu festivități reduse, rămâne un risc - în funcție de amploarea creșterii laptelui.”

Adecvarea cererii cu amănuntul, care a menținut piețele echilibrate în T2 și T3, va fi testată cu o diluare în sprijinul veniturilor pentru gospodării, conducând la rândul său la cheltuieli discreționare mai prudente în categoria produselor lactate, a spus Boughton.

Absența cumpărării guvernului SUA, creșterea aprovizionării cu lapte și un dolar SUA slab vor ajuta la competitivitatea prețurilor proteinei și brânzeturilor SUA și va limita câștigurile pe piețele de export pentru UE și Noua Zeelandă.

Boughton a declarat că piețele de export pentru mărfuri vor rămâne neuniforme. Piața va fi susținută de o cerere susținută de ingrediente din China, dar va exista o creștere a sensibilității prețurilor, cu perspective de redresare lentă în Asia de Sud și MENA la prețuri mai ferme.

Răspândirea COVID-19 este în afara controlului guvernelor din cea mai mare parte a lumii și speranța se bazează pe disponibilitatea vaccinurilor, care se estimează că vor fi distribuite în primul trimestru al anului 2021.

„În timp ce acest lucru și perspectivele unei cheltuieli mai mari de stimulare în SUA și UE, au stimulat piețele financiare, scenariile și calendarele realiste pentru disponibilitate și eficacitate pe scară largă variază foarte mult - care văd așteptările privind„ controlul ”COVID și revenirea la modele de viață relativ normale oriunde între sfârșitul anului 2021 și până în 2023 ”, a spus Boughton.

Prețurile de lapte praf degresat din SUA și UE sunt în modul „lateral” de câteva săptămâni, a spus Boughton, în ciuda bilanțurilor relativ restrânse din aceste regiuni comparativ cu anii anteriori. Pentru laptele praf integral, prețurile s-au menținut într-o bandă strânsă timp de câteva luni, cu o cerere persistentă a Chinei și o disponibilitate mai mare în Noua Zeelandă.

După creșterea din octombrie, Boughton a declarat că o corecție majoră așteptată a valorilor brânzeturilor din SUA a înregistrat o scădere a valorilor spot CME în noiembrie, deoarece disponibilitatea produsului s-a îmbunătățit și influența programelor guvernamentale s-a evaporat. Valorile cheddarului european s-au menținut în noiembrie, în timp ce valorile produselor din Noua Zeelandă au scăzut, dar s-au tranzacționat cu o primă, deși mai mică.

Este posibil ca comerțul cu grăsimi să fi câștigat în sfârșit o anumită tracțiune la prețuri mai mici, a spus Boughton, deoarece s-a stabilizat și a crescut după câteva luni de scăderi mari, întrucât prețurile medii expediate au continuat să scadă.

Prețurile au crescut în ultimele două evenimente GDT, cele mai recente prețuri C2 ajungând la 4.000 USD / t pentru prima dată din aprilie. Vânzările mai lente de servicii alimentare pe piețele în curs de dezvoltare împiedică extinderea cererii, dar în China, unde restricțiile se ridică treptat, cererea crește.

Boughton a spus că prețurile zerului rămân constante până în noiembrie, tranzacționarea produselor din Noua Zeelandă la o primă, în timp ce diferența dintre originea SUA și UE se reduce.

Maxum Foods este un furnizor de ingrediente lactate din Australia și Noua Zeelandă pentru sănătatea și nutriția umană, precum și pentru industriile de nutriție a animalelor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2