Stiri

124

MADR va restricționa producția de Salam de Sibiu

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După conflictul stârnit în anii trecuți între producătorii batonului de salam crud-uscat,Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește acum un document care va limita producția de Salam de Sibiu doar în fabricile procesatorilor din Sibiu, Prahova, Covasna, Braşov, Călăraşi, Ilfov, Bucureşti şi Bacău. Procesatorii de mezeluri Salbac (Bacău), Salsi (Sinaia), Aldis (Călăraşi), Reinert şi Scandia (Sibiu), cu afaceri cumulate de 100 milioane de euro/an, acoperă 98% din vânzările de Salam de Sibiu din România, o felie de 30 de milioane de euro anual pentru industria mezelurilor. Pe piaţa locală se vând anual 1,5 milioane de kilograme de Salam de Sibiu la un preţ mediu de 90 de lei/kilogram (45 lei un baton de 500 g), scrie bizbrasov.ro. Fabrica de la Feldioara a nemţilor de la Reinert are a doua mare capacitate de producţie de „Salam de Sibiu” din țară, cu 415 tone. „Pentru următorii cinci ani, prognoza moderată de creştere volumică este cotată de producători la o creştere globală cu aproximativ 5% anual”, se arată într-un document făcut public de Ministerul Agriculturii, care intenţionează să reglementeze producţia de Salam de Sibiu.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2