Stiri

136

Măcelarii, prinse cu dioxid de sulf în carnea tocată

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministrul alimentaţiei din Noua Zeelandă a fost acuzat de “lipsă de datorie” de către opoziţie, după ce Partidul Muncii şi-a luat angajamentul că va monitoriza substanţele chimice toxice dincarnea roşie.   Acuzaţiile vin după ce Ministerul Industriei Primare (MPI) a dat în judecată, cu success, 15 retaileri din industria cărnii şi 3 directori de companii, pentru utilizarea dioxidului de sulf  în carnea crudă, potrivit foodnavigator-asia.com Aceste acuzaţii, care au dus la amenzi serioase, au fost date de MPI după o “razie” la Auckland, când au fost luate şi probe de carne , pentru analize.   “MPI ia foarte în serios siguranţa alimentară şi depune un mare efort pentru a asigura publicul că poate fi sigur că achiziţionează alimente adecvate, în Noua Zeelandă”, a declarat managerul MPI, Gary Orr. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al siguranţei alimentare a Partidului Muncii, Damien O’Connor a declarat: “Gary Orr a recunoscut că super ministerul mult lăudatei Siguranţe Naţionale nu are resursele necesare pentru a monitoriza în mod curent şi a testa carnea roşie proaspătă vândută în Noua Yeelandă. Aceasta este o omisiune scandaloasă”.   „Cele 15 măcelării Auckland verificate au fost găsite vinovate de faptul că au folosit un adaos de dioxid de sulf pentru a face ca să pară mai proaspătă carnea lor şi acest lucru s-a dovedit indubitabil, după ce un cuplu local s-a îmbolnăvit, în urma consumului de carne tocată”. O’Connor a mai adăugat că MPI a ales să pună interesele acestor intreprinderi mai presus de siguranţa consumatorilor, profitând de faptul că nu au fost monitorizate suficient. Sulfiţii şi dioxidul de sulf sunt aditivi alimentari utilizaţi în calitate de conservanţi în unele produse alimentare, deşi utilizarea lor în carnea crudă este ilegală şi, ca urmare, scoasă în afara legii. Aditivii sunt permişi doar în produsele alimentare specifice, cum ar fi cârnaţii, cu niveluri maxime specificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2