Stiri

197

Louis Delhaize își vinde centrele comerciale din România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit RetailDetail, grupul belgian de retail Louis Delhaize a ajuns la un acord de vânzare-leaseback cu grupul austriac Supernova cu privire la portofoliul său imobiliar din România.

Louis Delhaize este operațional în România sub brandul Cora din 2003 și va continua să facă acest lucru după tranzacție.

Supernova cumpără cele șase hipermarketuri Cora și centrele comerciale adiacente din România, dar lanțul de hipermarketuri va rămâne operațional în țară. Valoarea tranzacției a rămas nedezvăluită.

Supernova va investi cel puțin 40 de milioane de euro în renovarea și extinderea centrelor comerciale în următorii ani. Acest lucru ar trebui să le facă și mai atractive în viitor, consideră CEO Frank Philipp Albert.

„Această operațiune de vânzare-leaseback este începutul unui nou capitol în activitățile de retail ale Cora, întrucât ne oferă oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea activităților noastre de afaceri”, a declarat Thierry Destailleur, CEO Cora România, într-un comunicat de presă.

„Am luat această decizie în urma unei evaluări atente a activelor imobiliare ale grupului în România și vedem acest lucru ca un beneficiu important pentru viitoarea dezvoltare locală”.

Supernova este o companie austriacă dedicată dezvoltării și administrării imobiliare comerciale în Austria, Slovenia, Croația și România.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2