Stiri

245

Legea Laptelui a fost promulgată de președintele Iohannis

autor

MeetMilk.ro

distribuie

La finalul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Laptelui, document legislativ prin a cărei punere în practică se speră că va promova afacerile românești din domeniu.

Ulterior, domnul Dorin Cojocaru-Preșeintele APRIL a postat pe pagina de Facebook a domniei sale următoarele precizări:

”Legea Laptelui are 2 aspecte: a) Completarea Regulamentului 1169 si b) Observatorul Laptelui, mai precis, crearea unui Birou de Raportare si Prognoză. Pentru lege, Normele de aplicare trebuie realizate în 90 de zile.

La Observatorul Laptelui vor lucra cinci angajați ai MADR care vor face structura funcțională de conectare între ANSVSA-APIA-ANZ și MADR! În plus, va întocmi un Ghid orientativ precum și un Ghid cu termeni si definiții.

Acestea vor fi realizate împreună cu reprezentanți din industrie, cu suport tehnic si științific asigurat de Consilul Tehnic APRIL.

Noutatea legislativă de control constă în faptul că legea va avea impact în zona de fast food, Horeca, adică, zona cu cel mai mare procent de fraudă alimentară.

Legea nu are impact pe domeniul fermier, fermă, etc., ci este o reglementare cu specific pe industria laptelui, comerț, consumator!”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2