Tehnologii

273

Lanțul de producție al Grupului de firme Safir

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Safir este o afacere de familie 100% românească, cu tradiție, un jucător important pe piața cărnii de pasăre din România.

Calitatea înaltă a cărnii produselor Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc și Fomică? este garantată prin lanțul valoric – de la creșterea puilor în ferme proprii, hrănirea cu rețete controlate, abatorul și Fabrica de preparate și semipreparate, până la distribuția la raft în condiții de temperatură optimă – pentru a asigura un nivel ridicat de protecție a sănătății consumatorilor.

Ce presupune standardul BeterLeven 1 Star în îngrijirea puilor crescuți lent la Safir?

Safir deține 4 ferme de creștere a păsărilor, modernizate pentru ca puii să fie crescuți în conformitate cu normele europene de bunăstare animală, într-un mediu controlat și biosecurizat. Capacitatea actuală de creștere a fermelor este de 1.150.000 de pui/serie.

Fermele Sagem au grijă de puii crescuți lent, ce fac brandul Zdravăn Moldovenesc.Conform BeterLeven – certificarea obținută de puii crescuți lent la Safir – păsările stau în lumină naturală, au acces permanent la hrană, apă și aer liber.

Hrana este bazată pe cereale care se digeră ușor, ce asigură o bună energie, absolut necesară unei creșteri  lente, neforțate, între 56 și 100 de zile.

Abatorul – rampa de lansare a Grupului de firme Safir

Investiţiile permanente pentru modernizarea abatorului propriu au ca finalitate creșterea calităţii produselor oferite pe piaţă și diversificarea ofertei conform cerinţelor pieţei.

Retehnologizarea liniei de tranșare a condus la creșterea capacității de producție la 4.000 capete pe oră. Au fost achiziționate și puse în funcțiune utilaje pentru dezosare mecanică a cărnii și pentru carne tocată, mașini moderne de ambalat, cântărit, mașini de dezosat pulpe și piept.

Noile echipamente au înlocuit mult munca oamenilor, aceasta fiind orientată către creșterea gradului de finețe al operațiunilor și către diversificarea gamei de produse Safir.

Fabrica de Nutrețuri Combinate și exigența echipei în procesarea hranei păsărilor

FNC Nutriva se întinde pe o suprafață de 2 ha și are o capacitate de procesare de 15 tone de furaj granulat pe oră. Tehnologia de ultimă generație, computerizată, automatizată, utilizată în laboratoarele Nutriva face posibil controlul exigent al calității cerealelor, care sunt riguros selecționate înainte de a intra în procesul de mărunțire și amalgamare.

Scopul principal al fabricii este de a produce nutrețuri bazate pe ingrediente de origine vegetală și minerală, cu reale valori nutritive.Rețetele sunt elaborate și controlate deun specialist în nutriție pe baza unor programe informatice complexe.

Celelalte firme din lanțul valoric Safir

Fabrica de preparate și semipreparate are la bază brandul Fomică?, sub care sunt comercializate produse din carne de pui care se diferențiază de celelalte branduri de pe piață în primul rând prin lipsa oricăror aditivi, coloranți sau conservanți.

Fabrica de făinuri proteice este complet automatizată,având o capacitate de procesare de 130 tone/zi. Folosește ca materie primă deșeurile rezultate din abator, obținând în urma prelucrării făinurile proteice pentru export, folosite în obținerea hranei animalelor de companie.

Pentru a transporta în siguranță produsele din carne de pasăre în magazine, Safir deține un parc auto complet din punct de vedere al tipurilor de autovehicule. Pe lângă distribuția în supermarketurile din țară, magazinele proprii de producător și Rotiseria cu meniuri calde din carne de pui duc mai departe gustul bun, adevărat de carne de pasăre.

Produsele Grupului de firme Safir sunt prezente prin brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc și Fomică? în marile lanțuri de retail din România, iar o parte din producție merge la export.

Află mai multe despre Grup pe safir.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2