Stiri

194

Lactalis va cumpăra o parte din divizia americană de brânzeturi Kraft Heinz

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit European Supermarket Magazine, compania Kraft Heinz a anunțat că a fost de acord să vândă părți din afacerile sale specializate pe brânzeturi către o filială americană a Grupului Lactalis, pentru 3,2 miliarde de dolari (2,7 miliarde de euro).

Tranzacția propusă, supusă revizuirii și aprobării reglementărilor, se așteaptă să se încheie în prima jumătate a anului 2021, a adăugat compania.

Miguel Patricio, CEO-ul Kraft Heinz, a comentat: „Credem că aceste divizii de brânzeturi și produse lactate vor prospera în mâinile unei companii mondiale de lactate precum Groupe Lactalis.

„În același timp, tranzacția ne va permite să construim un avantaj competitiv durabil în întreprinderile în care avem capital de marcă mai puternic, perspective mai mari de creștere și putem folosi abordarea noastră la scară de producție și platformele bazate pe consumatori. Acesta este un exemplu excelent de gestionare agilă a portofoliului la locul de muncă. ”

Companiile de brânzeturi care se vând au contribuit cu aproximativ 1,8 miliarde de dolari (1,52 miliarde de euro) la vânzările nete ale lui Kraft Heinz pentru cele douăsprezece luni încheiate la 27 iunie 2020, a adăugat compania.

RBC Capital Markets, LLC a servit în calitate de consilier financiar exclusiv pentru Kraft Heinz pentru această tranzacție, în timp ce Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP au fost consilierii lor legali.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2