Tehnologii

229

Lactalis și-a schimbat structura managementului

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Grupul francez Lactalis a anunțat o nouă structură de conducere în cadrul căreia președintele Emmanuel Besnier va conduce și comitetul executiv al companiei, după cum informează ESMagazine.

În plus, Lactalis l-a numit pe Thierry Clement, care face parte din grup din 2007, în funcția nou creată de director de operațiuni.

Schimbările urmează plecării la începutul lunii februarie a lui Philippe Palazzi, care a ocupat funcția de director executiv pentru puțin peste un an, Lactalis invocând diferențe cu Besnier în ceea ce privește strategia grupului.

„Am decis să-mi continui implicarea fiind cât mai aproape posibil de echipe și creând un management al operațiunilor care să mă sprijine”, a spus Besnier într-un comunicat. Familia Besnier a fondat grupul în 1933 și continuă să îl controleze în mod privat.

La începutul acestei luni, Lidl France și Lactalis au convenit să majoreze prețurile la lapte pentru producătorii de lactate, în încercarea de a oferi o remunerație mai bună.

De când a devenit șef al grupului în 2000, Emmanuel Besnier a urmărit achiziții, inclusiv preluarea companiei italiene Parmalat în 2011, care au transformat Lactalis într-una dintre cele mai mari companii de produse lactate din lume, cu vânzări anuale de peste 20 de miliarde de euro.

În iulie 2019, grupurile franceze și mexicane de produse lactate Lactalis și Grupo Lala SAB de CV au ajuns la un acord pentru a pune capăt litigiilor din America Latină, permițând Lactalis să încheie achiziția producătorului brazilian de lactate Itambé Alimentos SA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2