Tehnologii

225

La Safir, prioritară este siguranța alimentară pentru români

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Siguranța alimentară este un subiect de mare anvergură în întreaga lume, grija consumatorului privind calitatea și siguranța produselor de pe piață luând tot mai mult amploare. Asigurarea stocurilor de marfă și gestionarea fluxului mare de clienți care ajung în magazine a devenit grija principală a tuturor companiilor care activează în retail, totul având la bază panica generată de pandemie.

Noi trenduri de consum. Noi cerințe îndeplinite de Safir

Grija consumatorilor pentru produse sigure, sănătoase se afla într-un trend ascendant, iar contextual actual se pare că a sporit și mai mult acest interes, acum piața căutând să consume produse românești care respectă standardele de fabricare și care s-au supus și au adoptat toate cerințele impuse de contextual actual.

Grupul de firme Safir, producător român de carne de pasăre, a urmărit îndeaproape cerințele consumatorilor și a dus mai departe politica de transparență în comunicare, politică după care se ghidează de mulți ani.Astfel că cele trei branduri de carne de pasăre de sub aripa Grupului îndeplinesc nevoile consumatorilor referitoare la o carne corectă, sigură pentru consum, fără adaosuri, de la un producător român.

Cele trei branduri din carne de pasăre comercializate de Grupul de firme Safir sunt: Deliciosul de Vaslui – puiul cu o carne proaspătă, care vorbește sincer cu internauții de pe rețelele sociale, „Fomică” – preparate și semipreparate doar din carne de pui și consimente naturale 100% și Zdravăn Moldovenesc – puiul cu creștere lentă, singurul din România cu certificat Beter Leven 1 Star.

Primul pas în asigurarea calității produselor din carne de pasăre: protejarea personalului

În cadrul companiei, primul pas a fost protejarea angajaților, pentru ca mai apoi să crească capacitatea de producție. Se monitorizează în permanență personalul care călătorește în zone cu risc ridicat de infectare, se asigură respectarea măsurii de carantină sau autoizolare și se păstrează contactul în permanență cu autoritățile sanitar-veterinare locale.

Conducerea Grupului de firme Safir a emis și aprobat o serie de proceduri specifice atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori și personal auxiliar. Printre acestea se numără o chestionare a acestora în vederea vizitelor făcute și contactelor avute, dotarea cu dezinfectant în cât mai multe locuri din companie și suplimentarea măsurilor de igienă, inclusiv prin asigurarea de mănuși și măști de protecție.

Lanțul valoric: de la bob la consumator, cu grijă, în siguranță

Calitatea produselor din carne de pasăre este garantată datorită managementului logistic eficient, care are o abordare integrată: de la fermă și hrana păsărilor, până la abator și distribuție – totul desfășurându-se în „curtea” Safir.

În industria alimentară și nu numai, integrarea activităților de producție este esențială pentru că se permite controlul permanent al calității, a stării produsului și respectarea standardelor în domeniu, astfel încât consumatorul sau comerciantul să beneficieze de produse sigure și de înaltă calitate, care să corespundă nevoilor și cerințelor sale.Pentru Grupul de firme Safir, acest lucru înseamnă asumarea valorilor sănătoase și a misiunii de a dezvolta un proces tehnologic corect și complex, completat de relaţii frumoase și sănătoase, pentru obținerea unor produse din carne de pui de calitate, cu gust adevărat, din 100% ingrediente proaspete și naturale.

Sistemul de producție Safir, care implică un modern abator de păsări, patru ferme proprii, o fabrică de făinuri proteice, una de nutrețuri combinate, dar și o fabrică de preparate și semipreparate, împreună cu rețeaua proprie de distribuție asigură controlul strict al calității produselor din carne de pui comercializate și siguranța acestora pentru clienți și colaboratori.În lanțul de aprovizionare cu alimente se găsesc numeroși beneficiari, de la fermieri, furnizori, angrosiști, până la transportatori. La toate nivelurile, informațiile și gestionarea produselor sunt esențiale pentru menținerea calității produselor din carne de pasăre pe întregul lanț.

Interesul din ce în ce mai mare pentru transparența lanțului valoric conduce la transformarea industriei cărnii de pasăre, implementând și menținând sisteme de trasabilitate care îmbunătățesc aprovizionarea cu alimente și managementul eficient, ce duce la implicații pozitive pentru siguranța și calitatea alimentelor.

Din respect pentru client și pentru calitatea produselor oferite, Grupul face eforturi constante și investiții responsabile pentru a îmbunătăți metodele de procesare, verificare și testare.

Dacă vreți să aflați mai multe despre acțiunile Grupului de firme Safir, click aici: www.safir.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2