Tehnologii

231

La Paris, Agricola Bacău a câștigat Trofeul Food Transition Awards-EFTA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

La Paris, Puiul Fericit – crescut 100% fără antibiotice a adjudecat, pentru România, trofeul pentru cel mai reprezentativ produs al tranziției alimentare

Într-un moment cu adevărat fericit, chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, pe scena din Paris unde a avut loc prima ediție a Galei European Food Transition Awards (EFTA), Puiul Fericit AGRICOLA – Crescut 100% Fără Antibiotice a adjudecat – pentru România – trofeul pentru cel mai reprezentativ produs al tranziției alimentare, la categoria Produse Sănătoase.

Această edție digitală a fost organizată de Carrefour, în baza Pactului pentru Tranziția Alimentară și a fost deschisă tuturor furnizorilor de mărci naționale și europene, concurând cu o mare diversitate de produse care îndeplinesc unul sau mai multe criterii legate de tranziția alimentară.

Criteriile după care au fost alese produsele câștigătoare sunt: climatul(contribuie la combaterea schimbărilor climatice), biodiversitatea (responsabilitate socială, impact pozitiv asupra biodiversității), ambalarea (limitează impactul ambalajelor asupra mediului) și produsele sănătoase (contribuie la un consum benefic pentru sănătate).

După validarea înscrierii celor 277 de produse care au concurat la EFTA, în urma voturilor a 81.000 de consumatori români au fost alese 3 produse finaliste pentru România, printre care, desigur și Puiul Fericit Agricola - Crescut 100% Fără Antibiotice în categoria produse sănătoase.

Juriul format din experți recunoscuți la nivel european a desemnat mai apoi, pentru România, marele câștigător al Trofeului European Food Transition Awards: Puiul Fericit – Crescut 100% Fără Antibiotice (https://www.european-foodtransition-awards.com/ro#/)

De ce este acest produs inovator într-un proces de tranziție alimentară?

În contextul în care cerințele consumatorilor se îndreaptă către produse cât mai naturale, sigure și sănătoase, Agricola a implementat la începutul anului 2021și lansat proiectulNEXT LEVELîn creșterea și îngrijirea Puiului Fericit. Prin acest proiect și-a asumat, suplimentar cerințelor legale, excluderea totală a antibioticelor din prima zi de viață a puilor și până la sacrificare.

Puiul Fericit crescut 100% FărăAntibiotice provine dintr-un hibrid special selecționat, din rasă de găini cu creștere lentă, cu certificat de origine.

Crescut la sol, la o densitate redusă, timp de minim 56 zile (max. 75 zile), hrana acestuia este naturală, 100% vegetală, din care 70% porumb. Creșterea și îngrijirea acestuia se realizează după conceptul Never ever antibiotics, iar în situațiile care necesită grijă față de bunăstarea păsărilor se folosesc preparate naturiste (extracte din plante și uleiuri esențiale).

Agricola își consolidează, astfel, angajamentul pentru revoluționarea creșterii și îngrijirii puilor proveniți din găini cu creștere lentă, de diferențiere pe piață în sensul înscrierii în procesul european de tranziție alimentară, de responsabilitate privind mediul, resursele și sănătatea oamenilor.

„Este absolut necesar să echilibrăm responsabilitatea globală privind reducerea incidenței dezvoltării bacteriilor rezistente la antibiotice cu dezideratul de bunăstarea păsărilor.

De asemenea,considerăm că sănătatea oamenilor – un sistem imunitar puternic – și siguranța lor sunt datoria noastră, ca producător de hrană. În egală măsură, credem că putem contribui astfel, în mod real și onest, la un consum benefic pentru sănătatea oamenilor și lacreșterea calității vieții, în general”,a precizat Tatiana Cimpoeșu, Vicepreședinte AGRICOLA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2